Manşetler

Nokia Lumia serisi için Amber güncellemesinin dağıtımına başladı

Nokia Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia serisi akıllı telefon sahiplerinin uzun süredir beklediği Amber güncellemesinin dağıtımına başlandığını açıkladı. Bu güncellemeyle birlikte Nokia imzalı Windows Phone 8 telefona sahip olanlar bazı yeni özelliklere kavuşacak. Finli şirket Amber güncellemesini Lumia 925’in tanıtım etkinliğinde resmi olarak duyurmuştu. Microsoft’un Windows Phone’a getirdiği yeniliklere ek olarak, Nokia’nın kendi cihazlarını daha ilgi çekici hale getirme amacıyla yaptığı bazı değişiklikler de güncelleme paketinin içinde yer alıyor.

nokia-lumia-920-eldiven (580 x 387)

Güncelleme ilk olarak Lumia 920 ve 820 modellerine dağıtılacak. Şirketin ABD’de piyasaya sürdüğü Lumia 521, 810 ve 928 modelleri de Amber güncellemesini alacak. Lumia 520, 620 ve 720 modellerine de güncellemenin eylül ayı sona ermeden dağıtılması bekleniyor. Bu güncellemeyle birlikte Lumia 920 daha gelişmiş görüntü işleme özelliklerine kavuşacak.

Amber güncellemesiyle birlikte Nokia’nın Smart Camera uygulaması da şirketin uygulama mağazasındaki yerini alacak. Böylelikle şimdiye kadar sadece Lumia 1020 sahiplerinin faydalanabildiği kamera özellikleri Lumia 928, 925 ve 920 sahiplerinin de kullanımına açılacak. Ancak uygulamanın bazı özelliklerinin performansı cihazın donanımına bağlı olarak kısıtlanacak. Amber güncellemesiyle gelen bir diğer yenilikse Lumia cihazların bekleme ekranına saat ekleyen Glance Screen özelliği olacak. Lumia 520 ve 625 modelleri düşük ekran hafızası nedeniyle bu özellikten faydalanamayacak. Buna ek olarak güncellemenin ardından Lumia 620 dışındaki tüm modellerde bulunan FM radyo donanımı da aktif hale gelecek.

Amber güncellemesinin dağıtımında bölge, telefon ve mobil operatör gibi çeşitli kategoriler uygulandığı için Lumia sahiplerinin güncellemeye erişmek için biraz beklemeleri gerekebilir.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER