Manşetler

ABD’nin beklediği Nokia Lumia 928 nihayet resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia yöneticisi Stephen Elop’un geleceğini daha önceden belli ettiği, hatta tanıtımları çeşitli ortamlarda daha önceden yapılmaya başlanan Nokia Lumia 928 nihayet resmiyet kazandı. Aslında Lumia 928 ABD’li mobil operatör Verizon’a özel bir cihaz olduğu için radarımızın dışında kalıyor. Ancak Nokia’nın 14 Mayısta Londra’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtılacak cihaz veya cihazlardan bir tanesi Lumia 928’in uluslararası versiyonu olabilir, bu nedenle dikkate almakta fayda var.

nokia-lumia-928-1

4.5 inç OLED ekran, 8.7 megapiksel kamera, kablosuz şarj gibi teknik özellikleriyle Nokia Lumia 920’den farksız olmayan Lumia 928 ile gelen yeniliklerden bir tanesi Xenon flaşın kullanılıyor olması. Bu arada Nokia’nın cihaza eklediği üçlü mikrofon 140 dB’ye kadar gürültüde kayıt yapabiliyor ve bunu herhangi bir bozulma olmaksızın yapıyor. Ayrıca Nokia Lumia 928’in Xenon flaşı sadece fotoğraf çekimi için kullanılırken video için ayrı bir LED lamba barındırıyor.

Galeri: Nokia Lumia 928[nggallery id=1236]

Lumia 928’in siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak. 16 Mayısta piyasaya çıkması beklenen bu cihaz Verizon’ın şebeke protokolünün farklı olması nedeniyle buralarda düzgün şekilde çalışmayabilir. Ancak hemen ümitsizliğe kapılmayın, belki Nokia önümüzdeki salı günü bu cihazın Türkiye’de de çalışabilecek ve piyasaya çıkacak bir versiyonunun duyurusunu yapabilir.

İlgili >> Nokia

İLGİLİ HABERLER