Manşetler

Nokia Lumia 525 en popüler Windows telefonuna 1 GB RAM katkısı yapıyor

Nokia’nın uzun zamandır beklenen Windows Phone telefonlarından olan Lumia 525 nihayet resmiyet kazandı. Finlandiyalı akıllı telefon üreticisi bu telefonun duyurusunu sessiz sedasız şekilde gerçekleştirdi.

nokia-lumia-525-271113

Popüler Lumia 520’nin takipçisi olarak nitelendirebileceğimi Lumia 525, hemen hemen aynı görünüşe sahip. İçte de çok fazla değişiklik yok. Arkada 5 megapiksel, flaşsız kamera yer alırken önde yine ikinci bir kameraya yer verilmemiş. 8 GB dahili hafıza, 4 inç WVGA ekran ve 1 GHz çift çekirdekli işlemci Nokia’nın bu cihaz için tercih ettiği  başlıca donanım bileşenleri arasında bulunuyor.

Nokia Lumia 525 ve Lumia 520 modellerini birbirinden ayıran en önemli fark olarak sistem bellek miktarı göze çarpıyor. Lumia 520 sadece 512 MB RAM ile piyasaya sürülmüştü ve bu durum 1 GB RAM gerektiren bazı uygulama ve oyunların çalıştırılmasını engelliyordu. Nokia bu problemi Lumia 525’e 1 GB RAM ekleyerek çözüyor.

İçte ve dıştaki yapıyı tutarak sadece ufak tefek yenilikler içeren Nokia Lumia 525, şimdiye kadarki en popüler Windows telefonunun mütevazı bir güncellemesi niteliğini taşıyor. Telefonun siyah, beyaz, turuncu ve sarı renkleri bulunacak, değiştirilebilir arka kapak sayesinde farklı renkte kapaklar takılabilecek.

Nokia, Lumia 525’i Afrika, Asya Pasifik ve Orta Doğu bölgelerinde piyasaya sürmeyi planlıyor. The Verge sitesine göre Lumia 525, 14 Aralık tarihinde ilk olarak Singapur’da piyasaya çıkacak ve yaklaşık 400 TL’ye denk gelen bir fiyattan satılacak. Bunun dışında kalan bölgeler için herhangi bir piyasaya çıkış bilgisi açıklanmadı. Bu durum Türkiye’de Lumia 525’in çıkışıyla ilgili henüz bir bilgi sahibi olmadığımız anlamına geliyor. Ancak Nokia Türkiye’nin bu telefonla ilgili bilgilendirme yapmasını bekliyoruz, tahmin ediyoruz ki piyasaya çıkışıyla ilgili detaylar da verilecektir.

İlgili >> Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER