Teknoloji

Nokia Lumia 1520’nin tanıtımını ekim ortasına erteliyor

Nokia’nın 6 inç ekranlı Lumia 1520’yi bu ay sonunda New York şehrinde düzenlenecek bir lansman toplantısıyla tanıtması bekleniyordu. Ancak dün bu tanıtımın ekim ayına kalabileceği şeklinde haberler yayılmaya başlamıştı.

nokia-lumia-1520-060913

The Verge sitesi de Nokia’nın planlarıyla yakından ilgili kaynaklardan aldığı haberlerle bu olayı doğruladı, etkinliğin ekim ortasına ertelendiğini, günün de henüz belirlenmediğini kaydetti. Ayrıca Nokia’nın etkinlik için farklı bir yer de seçebileceğini planladığını ekledi. Reuters da konuyla ilgili olarak hazırladığı haberle benzer detayları aktardı.

Microsoft’un Nokia’nın telefon birimini satın alıyor olmasına rağmen, Finlandiyalı şirketin yola devam etmesi ve haftalardır hakkında çeşitli detayların internete sızdığı 6 inç’lik Lumia 1520’yi tanıtması bekleniyor. Cihazı kasım ayında yurt dışında satışa çıkması, beyaz, siyah, kırmızı, sarı gibi renk seçenekleri barındırmaıs bekleniyor.

Bu arada Nokia’nın lansman planlarının Microsoft anlaşması nedeniyle gecikebileceği söyleniyor. Ancak buna rağmen 10.1 inç’lik Sirius kod adlı Windows RT cihazının lansmanının planlandığı şekilde yapılması bekleniyor. Tabletin yurt dışında 500 dolar gibi bir fiyattan satılacağı tahmin ediliyor. Bu arada Microsoft, 23 Eylülde düzenleyeceği etkinlikle birlikte Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini de tanıtacak.

İlgili >> The Verge, Reuters

İLGİLİ HABERLER