Manşetler

Nokia Lumia 1520’nin tanıtımını 26 Eylülde yapmayı planlıyor

Son zamanlarda adını fazlasıyla gördüğümüz @evleaks tarafından sızdırılan yeni bir habere göre Nokia ilk büyük ekranlı Windows Phone cihazını 26 Eylülde tanıtacak.nokia-lumia-1520-060913

Lumia 1520 adını taşıyacağı söylenen bu akıllı telefon-tablet melezi sahip olacağı söylenen 6 inç 1080p ekranıyla gözleri epey dolduracak. 26 Eylülde tanıtılacağı farklı kaynaklar tarafından da doğrulanan Nokia Lumia 1520 ile birlikte Finlandiyalı şirket en büyük ekranlı Windows Phone cihazının sahibi olacak.

Daha önce sızan dedikodular Lumia 1520’nin 2 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 6 inç 1080p ekran, 32 GB dahili bellek ve SD kart yuvası gibi özelliklere sahip olacağını gösteriyordu. Ayrıca @evleaks daha önce de Lumia 1520’ye ait olduğunu iddia ettiği bir ana ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Windows Phone pazarı şimdiye kadar işletim sisteminin desteklememesi nedeniyle büyük ekran desteğinden yoksundu. Ancak Windows Phone 8 için çıkacak yeni GDR3 yazılım güncellemesi sayesinde 1080p desteği ve çeşitli geliştirmeler kazandırılmış olacak. Görünen o ki, Lumia 1520 bu yeni güncellemeye sahip olan ilk Windows telefonu olacak.

Bu arada GDR3’ün otomobildeki Bluetooth sistemiyle eşleştirildiğinde telefonun kilit işlevlerini devre dışı bırakan Sürüş Modu özelliğini, düşey yön kilidini ve geliştirilmiş çoklu görev desteğini barındıracağı dile getirilmişti. Ana ekranda da değişiklikler bekleniyor.

Nokia 26 Eylülde bir tanıtım toplantısı düzenleyeceği konusunda henüz net bilgi paylaşmadı. Ancak gerçeğin ortaya çıkması yakındır.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER