Teknoloji

Nokia Londra’da ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunmaya hazırlanıyor

Nokia, İngiltere’nin başkenti Londra’da ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunmaya dair planlarını açıkladı. Şirketin hedefi ilerleyen zamanda Londra dışındaki ülkelerde de kablosuz internet erişimi sunmak. Ücretsiz Wi-Fi projesinde Spectrum Interactive tarafından sağlanan ve kullanıcı başına 1 Mbps’lik indirme hızı sunan kiosk makineleri kullanılacak. Ağa erişim için üyelik veya herhangi bir Nokia cihazı kullanma zorunluluğu olmayacal.

BBC’nin haberine göre bu yılın sonuna kadar iki aylık bir deneme süreci uygulanacak. Proje 26 erişim noktasıyla başlayacak ve çoğınlukla Londra’daki merkezi alışveriş noktalarına kurulum yapılacak. Bunun yanı sıra bazı yoğun noktalara da bağlantı noktası yerleştirilecek. Eğer deneme süreci iyi işlerse, servisin 2012 yılında, her biri telefon kulübesine yerleştirilecek 1000’den fazla erişim noktasını kapsayacak şekilde tam kapasite faaliyete geçmesi bekleniyor.

Nokia’nın ücretsiz Wi-Fi erişimi sunma planı 3G altyapısının ve 3G destekli cihaz dağılımının yetersiz olduğu Hindistan ve Afrika gibi gelişmekte olan ülkeleri de kapsıyor. Zaten şirketin geçen hafta tanıttığı Nokia Asha serisi cep telefonları da bu ülkelerdeki gelecek bir milyar insanı internetle tanıştırmayı hedefliyor.

İlgili – BBC

İLGİLİ HABERLER