Teknoloji

Nokia Kuzey Amerika’da Symbian ve giriş seviyesi cep telefonlarını satmayı durduruyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Microsoft’un Windows Phone platformuna olan bağımlılığının giderek artacağına dair ilk işaret ABD ve Kanada’dan geldi. AllThingsD ile yapılan bir röportajda şirketin bu ülkelerde Symbian tabanlı akıllı telefonları ve giriş seviyesi S40 cep telefonlarını satmayı bırakacağını açıkladı. Bunun yerine şirket, şimdiye kadar yapmadığı bir pazarlama yatırımıyla birlikte sadece Windows Phone cihazlarını satacak.

AllThingsD sitesi Nokia’nın ABD merkezinden Chris Weber ile bir röportaj düzenledi. Şirketin tüm emeğini yeni Windows Phone ürünlerine harcadığını söyleyen Weber Nokia’nın cihazlarını mobil operatörler aracılığıyla satmaya niyetli olduğunu da belirtti. Geçmişe baktığımızda Nokia bu ülkelerde operatörleri ikna edip kendi cihazlarını satmaları konusunda zorlanıyordu.

Nokia, Kuzey Amerika’yı hem Microsoft içinhem de dünya çapında akıllı telefon savaşını kazanmak için anahtar bir pazar olarak görüyor. Bu da şirketin Mango tabanlı ilk cihazı olması beklenen Sea Ray de dünyada ilk kez ABD’de piyasaya çıkabilir.

İlgili  – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER