Teknoloji

Nokia kablosuz modem alanındaki işlerini Renesas’a devrediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia birkaç sene önce girdiği kablosuz modem işinden çıkıyor. Şirket bu alandaki işlerini 200 milyon dolarlık bir anlaşma karşılığında Japonyalı Renesas Electronics Corporation adlı kuruluşa devrettiğini duyurdu.

Aslında bu anlaşma ile birlikte iki şirket bir yandan geleceğin radyo teknolojileri için araştırma yaparken bir diğer yandan da HSPA+ ve LTE modem teknolojileri üzerinde geliştirme çalışmalarında bulunacak. Anlaşmaya göre Nokia bu teknolojilerle ilgili patentlerini ve 1100 kadar Nokia Ar-Ge çalışanını Renesas’a devredecek. Söz konusu 1100 çalışanın çoğu Finlandiya, Hindistan, İngiltere ve Danimarka’da konumlanmış durumda. Yetkili makamlardan onay bekleyen bu anlaşmanın yıl sonuna doğru hayata geçmesi bekleniyor.

Nokia neden şimdi böyle bir adım atmış olabilir? Şirketin başkan yardımcısı Kai Oistamo’ya göre bu işbirliğiyle birlikte Nokia çekirdek işlerine odaklanabilecek, insanlara mobil ürünler ve çözümler sunmada daha verimli olacak. Görünüşe göre Nokia rekabete ciddi bir şekilde hazırlanıyor.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER