Manşetler

Nokia ilk MeeGo cihazı olacağı söylenen N9-00’ı rafa mı kaldırdı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eldar Murtazin’in Twitter’da dillendirdiği bir söylenti şimdi Reuters tarafından haber olarak geçildi. Haber ajansının Nokia’ya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberlere göre Finlandiyalı şirketin, büyük ihtimalle yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz cihaz olduğu düşünülen, ilk MeeGo cihazının geliştirme çalışmaları durduruldu.

Aslına bakarsanız bu haber o kadar da kötü sayılmaz. Yine Reuters’in belirttiğine göre bu hafta içinde başka bir yeni MeeGo cihazı tanıtılabilir. Bu tanıtım belki cuma günü düzenlenecek olan Nokia Capital Markets Day etkinliğinde ya da gelecek haftaki Mobil Dünya Kongresi esnasında olabilir.

Aslında Nokia herhangi bir cihazın resmi tanıtımını yapmış değil. Sadece ilk MeeGo cihazının 2011 yılı içinde çıkacağını söylemişti. Reuters’in geçtiği haber hiç çıkmamış olan cihazın hiç çıkmayacağının söylenmesi gibi birşey oluyor. RM-680 ya da Dali kod adlarıyla anılan kayarak açılan QWERTY klavyeli N9-00 geçtiğimiz ağustos ayında internete sızmış ve bu cihazın MeeGo ile çalışacağı söylenmişti. Bu cihazın rafa kalkmasıyla birlikte gözler şimdi Nokia içinde Fince “tahta” anlamına gelen “Lankku” kod adıyla anılan dokunmatik ekranlı N9-01’e çevrilmiş durumda.

İlgili – Reuters
İlgili – Twitter (@eldarmurtazin)

İLGİLİ HABERLER