Teknoloji

Nokia Here Haritalar’ın Windows 8.1 destekli sürümü yeniliklerle geliyor

Nokia’nın Windows 8.1 için çıkardığı Here Haritalar uygulaması artık tüm Windows 8.1 cihazlarında kullanılabilir hâle geldi. Bununla birlikte uygulamada çeşitli geliştirmeler de yapıldı.

nokia-here-haritalar-windows-8-1-220214

Nokia’nın ücretsiz navigasyon uygulaması daha önce sadece Nokia Lumia 2520 üzerinde kullanılabiliyordu. Güncellemeyle birlikte Windows RT ve Windows 8 destekli tüm dizüstü, masaüstü ve tablet bilgisayarlarda bu uygulamayı kullanmak mümkün oldu.

Here Haritalar Nokia tarafından vektör, uydu ve üç boyutlu haritaları, ilgi çekici mekanlar ve rota planlamasıyla buluşturan her şey dahil bir harita çözümü olarak tanımlıyor. Uygulamanın çevrim dışı kullanım, Canlı Kutucuk entegrasyonu, artırılmış gerçeklik gibi çeşitli özellikleri de bulunuyor.

nokia-here-haritalar-windows-8-1-220214-2

Daha geniş yelpazede cihazı desteklemesinin yanı sıra, Here Haritalar ilk sürümüne göre birçok yenilik de içeriyor. Çevrim dışı haritalar daha hızlı yükleniyor; yeni optimizasyonlar ve işleme özellikleri sayesinde veri iletimi daha iyi şekilde sağlanıyor, şehir sayfaları ve diğer unsurlar daha hızlı yükleniyor.

Fare ve klavyelerle uyumluluk da yenilikler listesinde bulunuyor. Bu da uygulamanın desteklemeye başladığı PC’lerle daha kolay şekilde kullanılmasını sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri, arama geçmişinin ve rotaların saklanması da dikkat çeken diğer özellikler arasında dikkat çekiyor.

Öte yandan Nokia’nın söylediğine göre bu uygulama Windows 8.1’in önceden yükleme avantajından da faydalanıyor, böylelikle sık kullanılan uygulama arka planda çalışmaya hazır hâle getirilerek daha hızlı şekilde başlatılabiliyor.

Nokia Here Haritalar Windows 8.1 versiyonu Kuzey Amerika ve Avrupa’dan başlayarak, önümüzdeki birkaç gün içinde çıkmış olacak.

İlgili >> 360Here

İLGİLİ HABERLER