Manşetler

Nokia Here harita birimini Alman otomobil üreticilerine sattı

nokia-here-haritalar

Nokia sanal gerçeklik gibi alanlara doğru açılım yapıyor olabilir, ancak daha önce iddialı olduğu başka bir pazarı, haritacılık işini bırakıyor. Here harita birimini aralarında BMW, Audi ve Mercedes’in ana şirketi Daimler’in de içinde bulunduğu Alman otomobil üreticileri konsorsiyumuna sattı.

Nokia, Here Haritalar’ı 2.8 milyar avro karşılığında Alman üreticilere bıraktı. Her bir üretici ortak Here’da eşit miktarda hisseye sahip olacak ve hiçbiri hakim ortalık kurmak arayışında bulunmayacak.

Bundan yaklaşık iki hafta önce satın alma anlaşmasının prensipte tamamlandığı, konsorsiyumun diğer otomobil üreticilerini de bu yeni işe yatırım yapmaya davet etmeyi planladığı söylenmişti.

Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche, yüksek doğruluklu dijital haritaların gelecekte mobilitenin önemli bir bileşeni olacağını, Here’ın ortaklık çerçevesinde satın alınmasıyla birlikte bu merkezi hizmetin bütün araç üreticileri, tedarikçiler ve diğer endüstrilerdeki müşteriler için bağımsızlığının korunmasını garanti altına alma istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında bu üç otomobil şirketi, otomotiv endüstrisinin geleceğe hazırlanması için Nokia Here satın almasının önemli olduğunun altını çizdi.

Nokia Here’ın gelecek nesil mobil ve konum tabanlı servisler için temelleri kurduğunu, otomotiv endüstrisi için bunun yeni yardımcı sistemler ve tamamen otomatik sürüş için temel niteliği taşıdığını belirten üç şirket; Nokia Here tarafından sağlanan yüksek doğruluklu dijital haritaların gerçek zamanlı araç bilgileriyle kullanılarak yol güvenliğinin artırılacağını, yenilikçi ürün ve servislere olanak sağlanacağını dile getirdi. Nokia Here ile paylaşılan ham verilerin temelinde, bütün otomobil üreticileri müşterilerine farklılaştırılmış ve markalara özel servisler de sunabilecek.

Nokia ile Alman otomobil üreticileri arasındaki Here satış anlaşmasının 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması ve Nokia Here’ın Almanlar’ın eline geçmesi planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER