Teknoloji

Nokia Haritalar’ın HTML5 tabanlı versiyonunu Android veya iOS cihazınızda kullanın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın uzun süre sadece kendi cihazlarıyla sınırlı tuttuğu harita sistemi artık rakip platformlara da açılıyor. Nokia Haritalar’ın Android ve iOS’e özel ve HTML5 tabanlı versiyonu internet tarayıcısı üzerinden kullanılıyor. Herhangi bir ek uygulama indirmeye gerek yok.

Haritalar uygulamasının en önemli özelliği çevrimdışı çalışmasına olanak sağlayan mod gibi görünüyor. Bu modu kullanarak evde elinizin altında bir internet bağlantısı varken gideceğiniz yerin gerekli olan tüm haritalarını indirebilir ve dışarı çıktığınızda mobil geniş bant erişimini kapatarak haritaları çevrimdışı şekilde kullanabilirsiniz. Bu sayede farklı bir ülkeye gittiğinizde orada fahiş veri ücretleri ödemekten veya kendi ülkenizdeyken sahip olduğunuz mobil geniş bant veri paketini gereksiz yere tüketmekten kaçınmış olursunuz.

Nokia Haritalar’ın HTML5 tabanlı versiyonu harita görünümünün yanı sıra uydu görünümüyle de kullanılabiliyor. Özellikle iOS’teki Safari’de parmak hareketleriyle rahatlıkla kontrol edilebilen, uzaklaştırma yakınlaştırma işlemlerini de parmak hareketleriyle yapmaya olanak sağlayan bu uygulamaya internet tarayıcınızın adres çubuğuna http://m.maps.nokia.com yazarak ulaşabilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER