Teknoloji

Nokia güçlü Symbian cihazlarının ve yaz ayında gelecek büyük güncellemenin müjdelerini verdi

Nokia, akıllı telefonlar için Windows Phone’a odaklanacağını açıklamasına rağmen Symbian’ı öldürmeyeceğini ve önümüzdeki senelerde 150 milyon kadar Symbian cihazı piyasaya sürmeyi hedeflediğini her fırsatta dile getiriyor. Ancak gerçek olan birşey var ki, bu sadece bir umut, bir hedef. Eğer şirketin Symbian’dan Windows Phone’a geçişi için öngördüğü gelecek iki yıl içinde  yazılımcılar ve fanlar Symbian’dan vazgeçmezlerse gerçekleşecek olan birşey.

Benzer şekilde Nokia, Symbian ve Qt yazılım geliştirme çerçevesinin yokolmaktan uzak olduğu konusunda herkesi ikna etmeye çalışıyor. Nokia Forum ve Geliştirici Topluluğu’ndan sorumlu başkan yardımıcısı Purnima Kochikar, yazılımcılara hitaben yazmış olduğu açık bir mektupta onları 2011 ve 2012 yılında beklenen GHz mertebesinde işlemcilere ve daha hızlı grafik yeteneklerine sahip olan yepyeni Symbian cihazları için Qt hünerlerini sergilemeye çağırıyor.

Kochikar büyük ihtimalle, ayrıntıları internete sızan T7, X7 ve E6 cihazları hakkında konuşuyor olmalı. Symbian Türkiye, Çin, Hindistan ve Rusya gibi pazarlarda lider platform olduğu için, Nokia, en azından bu ülkelerde, Windows Phone’a geçişin de ötesinde Symbian’ı desteklemeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Kochikar ilk büyük Symbian kullanıcı arayüzü güncellemesinin de önümüzdeki yaz aylarında yayınlanacağını vaat etti. Söz konusu güncelleme yeni bir ana ekran, yepyeni ikonlar, internet gezgini, navigasyon çubuğu ve ayrıca arayüzü yenilenmiş Ovi Mağaza ve Haritalar uygulamalarını içeriyor. Öte yandan Haritalar uygulaması güncellemeyle birlikte birtakım sosyal medya servisi güncellemelerini de alacak. Symbian güncellemesi tüm kullanıcılara kablosuz bağlantı üzerinden (WiFi ya da 3G) gönderilecek. Aslına bakarsanız, bunlar Symbian için geç kalmış hamleler, ancak Symbian’ı ölümden kurtarması mümkün.

İlgili – Forum Nokia

İLGİLİ HABERLER