Teknoloji

Nokia D1C kutusundan Android 7.0 ile çıkacak bir tablet olabilir

nokia oppo

 

nokia d1cMerak veya sadakat nedeniyle Nokia’nın yeni Android telefonunu bekleyenlerin biraz daha sabretmesi gerekebilir. Mobil birimini Microsoft’a satan şirketin D1C olarak anılan bir akıllı telefonla yeniden sahneye çıkacağı konuşuluyordu. Ancak son haberler, D1C’nin akıllı telefon olmayabileceğini gösteriyor.

Geekbench’in benchmark testlerine göre, Nokia D1C kutusundan Android 7.0 ile çıkacak 13.8 inç ekranlı bir tablet olabilir. Test sonuçları daha önce özelliklere ilişkin olarak ortaya atılan iddiaları doğruluyor. Ancak bu özelliklerin bir tablette bulunması kulağa daha da garip geliyor.

Nokia’nın mobil cihaz pazarına dönüş için boyutları görece büyük bir tableti tercih etme ihtimali bile kafa karıştırmaya yetiyor. Geçmişe bakınca şirketin tabletlerle olan ilişkisinin akıllı telefonlardan bile kötü olduğu görülüyor. Uzay Yolu’nu hatırlatan “İnternet Tabletleri” ilgi uyandırsa da, ticari anlamda beklentileri karşılamamıştı. Windows RT işletim sistemli Lumia tablet de bu ilişkiyi kötüleştirmekten başka bir işe yaramamıştı. Nokia N1 ise başarılı bir Android tablet olmasına rağmen, potansiyel müşteriler nezdinde bir etki yaratamamıştı.

Bütün bu geçmişe rağmen, şirketin tablet konusundaki takıntısından vazgeçmemesi ilginç bir tavır olarak değerlendirilebilir. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 13.8 inç ekrana sahip Nokia D1C, piksel yoğunluğu konusunda kullanıcılarını pek tatmin edemeyeceği algısını oluşturuyor.

Nokia D1C Qualcomm Snapdragon 430 işlemci barındıracak

Tablette sekiz çekirdekli, 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 430 işlemciye 3 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Ancak söz konusu alanın sadece 9 GB’lık kısmının kullanıma açık olacağı belirtiliyor. 16 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera D1C’de bulunması beklenen diğer telefonlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER