Teknoloji

Nokia Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a devri tamamlandı

Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satışı için taraflar arasında varılan anlaşma geçtiğimiz eylül ayında duyurulmuş, ardından gözler devir sürecinin nihai olarak tamamlanmasına çevrilmişti. 7.2 milyar dolar karşılığında gerçekleşen anlaşmanın ABD, Avrupa ve Asya’daki yetkili merciler tarafından onaylanmasıyla birlikte süreç tamamlandı ve Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimi Microsoft’un kontrolü altına girdi.

nokia-microsoft-logo-200613

Microsoft ile Nokia özellikle Windows Phone işletim sisteminin gelişimi için yakın bir çalışma yürütmüş olsa da, Microsoft bu yeni dönemde Asha ve X serisi cihazların üretimini de sürdürecek. Her iki şirket tarafından yapılan açıklamalarda da planlarda somut bir değişim ibaresinin bulunmaması da ayrıca dikkat çekiyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella Nokia Cihazlar ve Servisler biriminin getirdiği mobil yetenek ve tecrübelerin Microsoft’un dönüşümünü ileri bir seviyeye taşıyacağını belirtirken, Microsoft’un mobil ve buluta öncelik veren dünyasında yeniliklerin daha hızlı sunulacağını dile getirdi.

Devir işleminin tamamlanmasıyla birlikte Microsoft’un donanım biriminin başına gelen eski Nokia CEO’su Stephen Elop ise Microsoft ve Nokia Cihazlar ve Servisler biriminin daha geniş bir aile oluşturmak için bir araya geldiğini ve iki şirketin müşterilere en iyi deneyimi sunmak adına tutkularını ve adanmışlıklarını da birleştireceğini ifade etti.

İlgili >> Nokia (1), Nokia (2), Microsoft

İLGİLİ HABERLER