Manşetler

Nokia çift SIM kart yuvalı cep telefonları C1 ve C2 ile gelişmekte olan pazarları hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çift SIM kart desteği Nokia’dan beklenenler listesi arasında yer alan özelliklerden bir tanesiydi, ancak şimdiye kadar bu özelliği arayanların Nokla gibi çakma Nokia üreticilerine yönelmesi gerekiyordu. Finliler çok fazla talep almış olmalılar ki, nihayet çift SIM kart yuvasına sahip iki yeni ürünle karşımıza çıktılar.

Nokia’nın duyurusunu yaptığı bu telefonlar ahım şahım özelliklere sahip değil, en azından akıllı telefon severleri tatmin edecek özellikler taşımıyor. Çift SIM kart yuvalı C1 (C1-00) ve C2 cep telefonları özellikle gelişmekte olan pazarlar için geliştirilmiş, makul fiyatlı cihazlar olarak öne çıkıyor. Series 30 işletim sistemiyle çalışan C1 kullanıcılarına tek bir tuşa basışla iki SIM kartı arasında geçiş imkânı tanırken Series 40 tabanlı C2 her iki hattı da aynı anda çalıştırabiliyor.

C1’in C1-01 ve C1-02 adlı iki farklı modeli daha bulunuyor, bu modeller çift SIM yuvalı olmayan ancak daha ucuz fiyatlı modeller… Tüm C1 modellerinde Bluetooth ve bellek kartı girişi yer alırken, C2’de ise VGA çözünürlüklü kamera ve GPRS desteği yer alıyor. İkinci SIM kartı cihazı kapatmadan değiştirmeniz de C2’de mümkün.

Yılın son çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen bu telefonları fiyatı 30 avrodan başlayacak. Hangi ülkelerde çıkacağı henüz belli değil, ancak bu telefonların Türkiye’de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

İlgili – Nokia Conversations (C1)
İlgili – Nokia Conversations (C2)

İLGİLİ HABERLER