Manşetler

Nokia CEO’su Kallasvuo’dan Nokia’nın 2010 stratejisine dair açıklamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın korkusuz lideri Olli-Pekka Kallasvuo şirketin hissedarlarına bugün bir brifing vererek şirketin durumu hakkında bilgi verdi. Diğer akıllı telefon üreticilerinin hızına ve temposuna ayak uydurmakta zorlanan Finlandiya’lı şirketin CEO’su şirketin cihazlar ve servislerle ilgili stratejileri hakkında bilgi verdi.

Kallasvuo, servisler cihazlarla kombine edildiğinde Nokia’nın gelişmek ve hissedarları için daha fazla değer üretmek için daha güçlü konuma geldiğini söyledi. Son birkaç ayda faaliyete geçen Ovi Posta’nın sekiz milyon kayıtlı kullanıcısının olduğunu, Life Tools adı verilen servisin çok yakında Çin’de faaliyete geçeceğini ve  geçtiğimiz sene tüm dünyada 432 milyon cihaz satıldığını Nokia CEO’sunun konuşmasından öğreniyoruz.

Nokia toplam satışlarda peşindeki üç büyük rakibinin toplamını geride bırakmasını biliyor. Ancak hissedarların endişe duyduğu nokta Nokia’nın Apple, HTC, LG ve Samsung gibi akıllı telefon üreticilerini yakalamadaki yeteneksizliği… Bununla ilgili olarak, Kallasvuo 2010 yılında şirketin yeni nesil cihazları tanıtarak akıllı telefon segmentindeki rekabet açığını kapatacağını taahhüt etti, ayrıca Nokia’nın yaklaşımının Symbian tabanlı akıllı telefonların özelliklerini dünya genelinde daha fazla kişiye sunacak az sayıda rekabetçi ürüne odaklanmak olduğunu belirtti. Nokia’nın başı şirketinin bulunduğu zor durumun farkında, Nokia’nın akıllı telefon ve mobil bilgisayar segmentlerinde liderliği ele almak için sıkı bir şekilde çalıştığı itirafında bulundu. Bu arada Kallasvuo, şirketin yeni nesil “mobil bilgisayarının” MeeGo işletim sistemiyle çalışacağını da müjdeledi.

İlgili – Nokia

İLGİLİ HABERLER