Manşetler

Nokia’nın alüminyum çerçeveli Lumia telefonu kendini gösterdi

Nokia’nın “Catwalk” kod adıyla anılan ve alüminyum kasaya sahip olduğu söylenen Lumia cihazıyla ilgili yeni ipuçları var. Lumia 920’nin takipçisi olarak nitelendirilen bu Nokia Windows telefonuna ait iki fotoğraf Çin’in sosyal ağ sitesi Baidu üzerinde paylaşıldı. Fotoğraflarda alüminyum çerçeveye sahip olan bir cihaz dikkat çekiyor. Her ne kadar bu fotoğrafların Catwalk’a ait olduğu tam olarak doğrulanamasa da, Nokia’nın planlarından haberdar olan bir kaynağın söylediğine göre Finlandiyalı telefon üreticisi bu günlerde kamera bölümünün etrafında tümsekli bir yapıya sahip olan cihazları test ediyor.

nokia-catwalk-180413

Fotoğraflara bakıldığında cihazın tepesinde yer alan USB portu veya microHDMI yuvasının yerinin değiştirildiği görünüyor. Cihazın arkası plastikten yapılmış gibi duruyor, altta ise Nokia Lumia 720’de olduğu gibi üç adet bağlantı noktası yer alıyor. Bu bağlantı noktaları kablosuz şarj aksesuarı gibi aksesuarların bağlanmasını sağlayabilir. Arkada kameraya ek olarak yeri yeniden düzenlenmiş flaş ışığı da yer alıyor. Lense de tümseğin parçasıymış gibi bir görüntü verilmiş. Nokia2nın Lumia cihazlarını daha ince ve hafif yapma eğilimi göz önünde bulundurulduğunda bu yapı pek de mantıksız kaçmıyor. Ayrıca üç noktalı bağlantının hemen altında da hoparlör ızgarası dikkat çekiyor.

nokia-catwalk-dedikodu-180413

Sızdırılan fotoğraflarda yer alan cihaz daha önce gündemde olan, ancak son kullanıcılarla buluşamamış bir Lumia 920 prototipi veya sahte bir cihaz da olabilir. Nokia’nın prototip cihazları genellikle proto.nokia.com şeklinde bir etiket taşır, bu cihazda böyle bir etikete de rastlanmıyor. Bu da aslında cihazın sahte olabileceği ihtimalini biraz daha güçlendiriyor. Yine de, kesin bir yargıya varmamak en iyisi gibi görünüyor. Öte yandan, Nokia bu fotoğraflarla ilgili olarak dedikodu veya spekülasyonlara göre yorum yapmadığı şeklinde kısa bir açıklama yaptı.

İlgili >> WPCentral, Baidu

İLGİLİ HABERLER