Manşetler

Nokia C1 Android telefona ait fotoğraflar internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia-C1-080915

Nokia’nın Microsoft ile yaptığı anlaşma gereğince 2015’in sonuna kadar kendi markasını taşıyan akıllı telefonlar üretip piyasaya sürmesi mümkün değil. Ancak bu yasağın sona ermesiyle birlikte Finli şirketin akıllı telefon pazarına tekrar girmeye hazırlandığı da bir sır değil.

Nokia CEO’su Rajeev Suri, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada telefon tasarlayarak ve lisanslama yoluyla yeniden mobil pazarda boy göstermeyi istediklerini belirtmişti. Bu amaç doğrultusunda planlarını 2016 ve sonrası için yapan Nokia, planlarının Microsoft’un çıkarlarıyla çakışmaması için de özen gösteriyor. Suri’nin “Microsoft cep telefonları yapıyor. Biz ise sadece tasarlamak ve marka ismimizi lisanslamak istiyoruz.” sözleri de şirketin hassas dengeleri gözettiğini ortaya koyuyor.

Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki dönüşünü C1 isimli modelle yapacağı söyleniyor. Bu modele ait olan fotoğrafların internete sızması da söylentileri kuvvetlendiriyor. Nokia C1’in Android Marshmallow işletim sistemiyle birlikte gelmesi bekleniyor. Intel Atom işlemci barındıracağı söylenen cihazın 1080p çözünürlüklü 5 inç ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Parmak izi tarayıcısı veya özel bir kamera sistemi gibi ekstraların görülmemesi, Nokia C1’in uygun fiyatlı bir akıllı telefon olması ihtimalini artırıyor.

Nokia’nın bu yıl içinde tanıttığı N1 tabletin C1’den beklenecekler konusunda bir taslak olabileceği rahatlıkla söylenebilir. Nokia N1’in üretimini gerçekleştiren Foxconn’un Nokia C1 konusunda topa girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER