Teknoloji

Nokia bu yıl dört çekirdekli, 1080p ekranlı büyük telefon çıkarmayı planlıyor

Nokia da teknoloji dünyasının popüler alanlarından biri olan büyük telefon pazarına girmeyi planlıyor. My Nokia Blog’un haberine göre, şirket bu yıl içinde piyasaya süreceği dört çekirdekli işlemci ve 1080p ekran barındıran büyük telefonuyla Windows Phone cihazları için yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.

nokia-lumia-920-inceleme-00016

Windows Phone’un 1080p ekranı ve dört çekirdekli işlemcileri halihazırda desteklememesi nedeniyle bu tarz yüksek özellikleri barındıran Windows Phone cihazlarını şu anda görmek mümkün olmuyor. Ancak yakın zamanda gerçekleştirilecek GDR3 güncellemesiyle Windows Phone platformunun da bu tarz üst düzey donanımları destekler hale gelmesi bekleniyor. Nokia’nın büyük telefonunun ekran boyutu hakkında şu an için ortada bir bilgi olmasa da, telefonun 5 inç’ten büyük bir ekran barındıracağı düşünülüyor.

Nokia’nın 26 Eylülde bir etkinlik düzenleyeceği ve bu etkinlikte büyük telefonla birlikte bir tableti de tanıtacağı ortalıkta dolaşan söylentiler arasında. Lumia 1020’nin tanıtım etkinliğinde Nokia CEO’su Stephen Elop’un bu yıl içinde gerçekleştirilecek bir etkinlikten daha bahsetmesi ve yeni cihaz çıkarma hızının artacağını dile getirmesi bu söylentilerin doğru olma ihtimalini artırıyor. Ancak bu noktada Microsoft’un GDR3 güncellemesini ne kadar hızlı hazır hale getireceği de ayrı bir önem taşıyor.

İlgili >> My Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER