Eğlence

Nokia Big Screen uygulaması Nokia N8’i medya merkezine dönüştürüyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın yazılım stratejisi konusunda kafası şu sıralar biraz karışık olsa da, yazılımcıları bazen mükemmel uygulamalarla çıkagelip kendilerine olan güvenimizi tazeliyorlar. Nokia Beta Labs’in son ürünü Nokia Big Screen de bunlardan bir tanesi. Bu uygulama Nokia N8’i ya da gelecekte piyasaya çıkacak HDMI çıkışlı Nokia akıllı telefonlarını fotoğraf, video gösteren veya müzik dinleten, ayrıca WiiMote gibi bir Bluetooth cihazıyla uzaktan kontrol edilmesine izin veren bir cihaz hâline dönüştürüyor.

Ücretsiz olarak dağıtılan bu uygulamayı Nokia N8’e yükledikten sonra yapmanız gereken N8’i bir HDMI kablosuyla TV ya da projeksiyon cihazına bağlamak. Bunun ardından TV ekranında cihazdaki fotoğraf ve videoların küçük resimlerini görebilirsiniz. Kontrol işlemini ise telefon ekranında beliren kontrolörden yapabilirsiniz. Ya da Bluetooth üzerinden bağlanmış uzaktan kumanda, klavye, fare gibi cihazları kullanabilirsiniz. Bu durum sizi uzun bir HDMI kablosu için para vermekten kurtaracaktır.

Medya merkezi işlevlerinin dışında Nokia Big Screen uygulaması altyazılı karaoke videolarını oynatıyor, fotoğrafları fon müziği eşlinde slayt gösterisi hâlinde sunuyor, ekran koruyucu işlevi görüyor. Aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek bu yazılımı indirebilirsiniz.

Video: Nokia Big Screen beta

İlgili – Nokia Beta Labs

İLGİLİ HABERLER