Teknoloji

Nokia bazı Windows Phone cihazlarında ST-Ericsson Nova Thor yongalarını kullanabilir

Nokia’nın geçtiğimiz hafta tanıttığı Nokia Lumia 800 ve Nokia Lumia 710 cihazlarında Qualcomm’un işlemcileri yer alıyor. Microsoft’un Windows Phone cihazlarında bulunacak işlemci konusunda Qualcomm ile yürüttüğü sıkı ilişkiler göz önüne alındığında bu çok da şaşırtıcı gelmiyor. Ancak geçtiğimiz aylarda Nokia’nın Windows Phone cihazlarının bazılarında ST-Ericsson yongalarını tercih edebileceği iddia edilmişti. O dedikoduyu destekleyecek yeni gelişmeler var.

İddialara göre Nokia gelecekteki Windows Phone cihazlarında kullanmak üzere ST-Ericsson’un çift çekirdekli NovaThor işlemcisini seçti. Ancak Nokia’nın hem Qualcomm hem de ST-Ericsson yongalarını cihazlarında kullanmaya devam edeceği tahmin ediliyor. ST-Ericsson yongalarının daha ucuz fiyatlı Nokia Windows Phone cihazlarında kullanılması bekleniyor.

ST-Ericsson’un NovaThor serisinde U9500, U8500 ve U5500 olmak üzere üç farklı işlemci çeşidi bulunuyor. U9500 ve U8500 1080p video kaydı ve 20 megapiksele kadar fotoğraf desteği sunarken, U9500 aynı zamanda aynı anda iki adet 1280 x 768 çözünürlüklü ekrana görüntü aktarımı yapıyor ve 3D grafik desteği sunuyor. Bunun yanı sıra TV standartlarını da destekleyebiliyor. ARM Cortex A9 çekirdek barındıran bu işlemci LP-DDR2 arayüzü ve ARM Mali 400 GPU ve Neon CPU genişletmeleri de kullanıyor.

İlgili – MyNokiaBlog

İLGİLİ HABERLER