Teknoloji

Nokia’nın Microsoft’a gitmeyen ekibinden Android uygulaması: Z Launcher

nokia-z-launcher-android-200614

Nokia’nın Microsoft’un satın almadığı bölümü Android cihazları için Z Launcher adında yeni bir yazılım geliştirdi.

Henüz beta öncesi aşamasında olan, buna rağmen kullanıcıların denemesi için dağıtıma çıkan Z Launcher aralarında Nexus 5, Galaxy S5, S4, S3, Moto X, HTC One ve Sony Xperia Z1’in bulunduğu popüler Android cihazlarına yüklenebiliyor. Kullanım alışkanlıklarını tanıyan, en çok kullanılan uygulama ve işlevleri öğrenen bu Android başlatıcı ekran uygulaması günün belirli zamanlarında farklı uygulamaları otomatik olarak ana ekranda gösteriyor. Scribble adı verilen bir özellik de belirli bir hareketin tanımlanmasına ve o hareket ekranda yapıldığında telefonun belirli içerikleri sunmasını sağlıyor. 

Nokia Z Launcher blogu üzerinden yaptığı açıklamada telefonda bir şeyleri bulmak için klasörler arasında gezinme, sürükleme veya kaydırma gibi işlevlere alıştığımızı, Scribble ile işlerin daha da kolaylaşacağını dile getirdi. Aradığınız uygulama veya işlevin ilk harfini ekran çizdiğinizde ilgili sonuçlar anında ekrana dökülüyor. Böylelikle aradığınız uygulamaya, kişi bilgisine veya işleve hızlı şekilde erişebiliyorsunuz.

Z Launcher’ın kullanıcı arayüzü bir hayli düzenli görünüyor. Beş sabit kısayol ekranın altında yer alıyor, bunun yanı sıra geri kalan alana altı uygulama daha eklemek mümkün oluyor. Kısayollar uygulama, kişi veya web sayfalarının birleşimi olabiliyor. Ayrıca Z Launcher hangi kısayolların daha fazla gösterileceğini de zamanla daha iyi şekilde tahmin ediyor.

Nokia Z Launcher’ı başlangıçta kısıtlı sayıda kullanıcı için sunacak. Android cihazınızla Z Launcher web sitesini ziyaret edip bu uygulamayı indirebilir ve cihazınıza kurabilirsiniz. Tabii ki, kurulumdan önce güvenlik ayarlarına girip bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemek için izin vermeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER