Teknoloji

Nokia’nın Android telefonuna ait olduğu söylenen yeni fotoğraflar internete sızdı

nokia oppo

nokia androidNokia’nın markasını akıllı telefonlarda kullanılması için lisanslayacağı bir süre önce açıklanmıştı. Android işletim sistemiyle çalışması beklenen söz konusu telefonlardan bazılarının önümüzdeki yıl resmiyet kazanması öngörülüyor. Kimi kaynaklar, Nokia Android telefonlarının ilk örneklerinin önümüzdeki şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenecek MWC 2017’de görüleceğini iddia ediyor. Yılın ilerleyen zamanlarda kadronun genişlemesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Söz konusu Android telefonlarından birisi D1C kod adıyla anılıyor. Bu cihaza ait olduğu söylenen bazı taslaklar daha önceden gün yüzüne çıkmıştı. Sızan görüntülerde kenarları şeritle kaplanmış ve ortasında kamera boşluğu bulunan dikdörtgen bir levha dikkat çekmişti. İnternete sızan ve Nokia D1C’nin arka paneline ait olduğu söylenen son fotoğraflar da daha önceki sızıntılarla örtüşüyor.

Sızan AnTuTu benchmark sonuçları, Nokia D1C’nin orta segmentte konumlanmış bir Android telefonu olduğunu gösteriyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 işlemci ve Adreno 505 grafik işlemcisi akıllı telefonun bileşenleri arasında yer alıyor. Bu kuruluma 3 GB RAM ve 32 Gb dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera da telefonun diğer muhtemel bileşenleri arasında sayılıyor.

Nokia Android yolculuğuna metal kasalı telefonla başlayacak

Sızan fotoğraflar, Nokia D1C’nin metal bir kasaya sahip olacağını gösteriyor. Nokia markasının Android ile buluşmasının nasıl sonuçlar doğuracağını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER