Teknoloji

Metal gövdeli Nokia prototipi 2016’da beklenen Android telefonu olabilir

nokia-c1-dedikodu-120116-2

Bu yıl içinde Nokia’nın kendi markasını taşıyan akıllı telefonlar çıkarma noktasında özgürlüğe kavuşmasını bekliyoruz. Hatırlayacak olursanız, Microsoft Nokia’nın mobil birimini satın alırken bir anlaşma da yapmış, bu bağlamda Nokia markalı akıllı telefonlar çıkarılmasına belirli bir süre boyunca yasak getirilmişti. Bu sürenin 2015 bitimiyle birlikte dolduğu söyleniyor. Bu da yeni bir Nokia cihazı bekleyenlerin heyecanını daha da artırmışa benziyor.

Nokia’nın akıllı telefonuna 2016’da beklenen dönüşü daha şimdiden hatırı sayılır bir ilgi dalgası yarattı, heyecanı artıracak ve hayalkırıklığı yaratacak açıklamaları daha şimdiden gördük. Ancak Nokia CEO’su Rajeev Suri’nin yapmış olduğu son açıklama Nokia fanlarının yılı mutlu şekilde bitirmesini ve 2016’ya umutla girmesini sağlamıştı.

nokia-c1-dedikodu-120116-1

 

2016’ye, yani artık yeni bir Nokia akıllı telefonunun gelmesini beklediğimiz yıla girdiğimiz şu günlerde müstakbel telefonla ilgili yeni sızıntılar geldi. Weibo sosyal ağı üzerinden paylaşılan fotoğrafta metal gövdeli, üstünde anten çizgileri, kamera ve nokia logosu barındıran bir cihaz dikkat çekiyor. Bu fotoğraftan cihazın ekran büyüklüğü hakkında herhangi bir yorumda bulunmak zor, ancak karşımızda 5 ile 5.5 inç arasında ekran büyüklüğüne sahip bir cihaz olacak gibi görünüyor. Ayrıca cihazın prototip olduğuna yönelik bir ibare de alt kenara doğru dikkat çekiyor. Bu da sızıntının doğruluk derecesini artırıyor.

Yine de, fotoğrafını gördüğümüz cihaz sahte veya geçerliliğini çoktan yitirmiş, ya da Microsoft’un Nokia’nın mobil birimini satın almasından önce kalmış bir prototip olabilir. Yine de, bu cihazın Android işletim sistemiyle çalışacağı söylenen Nokia C1 olmasını umut etmeyi sürdürmek mantıklı olacaktır.

Sektördeki kaynaklar şu anda toplam üç yeni Nokia akıllı telefonunun geliştirildiğini ve bunların yıl içinde çıkmasının planlandığını işaret ediyor. Nokia’nın üretimde iş ortaklığı yapacağı şirketin, muhtemelen Foxconn’un, Nokia N1 tabletin tasarımını ve havasını barındıran Android telefonlar çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER