Manşetler

Nokia Android telefonunu 2017’nin başlarında gözler önüne çıkaracak

nokia oppo

nokia androidNokia Android telefonunu 2017’nin başlarında tanıtmaya hazırlanıyor. Finli şirket, geçtiğimiz mayıs ayında telefon ve tablet pazarına geri döneceğini açıklamıştı. Telefon dünyasının efsane markası, bu dönüşü HMD Global işe yaptığı lisans anlaşması çerçevesinde gerçekleştirecek. Yine Finlandiya merkezli bir şirket olan HMD Global, marka lisans anlaşmasıyla ilk etapta önümüzdeki 10 yıl boyunca Nokia markalı telefonların evi olacak.

Nokia internet sitesindeki telefonlar bölümünü de bugün itibarıyla aktive etti. Böylelikle Nokia markalı akıllı telefonların geri dönüşünün en somut işareti görülmüş oldu. Finli şirketin cihazlar ve servisler biriminin Microsoft’a satılmasının ardından Nokia markası yerini Lumia markasına bırakmıştı. Nokia markalı ilk Android telefonlar 2017’nin ilk yarısı içinde piyasaya çıkacak. Bu telefonlara Nokia markalı standart telefonlar da eşlik edecek.

Nokia Android deneylerine uzun süre önce başlamıştı

Nokia Microsoft tarafından satın alınmadan önce Android üzerine çeşitli deneyler gerçekleştirmeye başlamıştı. Satışın ardından Nokia’nın geliştirdiği ilk Android cihazı ise iPad mini’yi hatırlatan N1 tablet olmuştu.

Nokia’nın akıllı telefon pazarına geri dönüşü, Microsoft ve Nokia’nın hikayesi için ilginç anlamlar taşıyor. İki şirket de Apple’ın iPhone ile sahneye çıkışıyla birlikte farklı bir yapıya bürünen akıllı telefon dünyasına uyum sağlamakta sıkıntı yaşamıştı. Nokia hayranlarının çok uzun yıllardır Android işletim sistemli bir telefon bekliyor. Bu beklentinin karşılanıp karşılanmayacağı ise birkaç ay içinde anlaşılmış olacak.

İLGİLİ HABERLER