Manşetler

Beklenen iki yeni Nokia Android telefonu Snapdragon 820 taşıyacak

nokia android

nokia androidNokia’nın bir süredir birkaç Android telefonu çıkaracağı söyleniyor. Bu arada yine birkaç ay önce çıkan dedikodu da Android işletim sistemli tabletlerin de çıkarılabileceği yönündeydi. Gelen son bir sızıntı, Nokia’nın Snapdragon 820 işlemcili ve 2K ekranlı iki Android cihazının hazırlığını yaptığı yönünde.

Habere göre, iki cihazın üstünde Nokia markası bulunacak, ancak HMD Global şirketi tarafından üretilecek. Geride kalan mayıs ayında HMD Global, Microsoft Mobile’ın akıllı telefon işlerinin bir parçasını satın aldığını açıklamıştı. Microsoft, 2014 yılında Nokia’nın telefon birimini bünyesine katmıştı. Microsoft’un HMD Global’e gerçekleştirdiği satış sayesinde, Nokia markalı cihazların üretimi mümkün hâle gelmişti.

Fotoğrafları sızan iki akıllı telefonun farklı boyutlara sahip olduğu görülüyor. Nokiapoweruser’a göre, daha küçük modelde 5.2 inç ekran bulunurken, daha büyük ekranlı modelde 5.5 inç büyüklükte bir ekran yer alacak.

Her iki cihazın da 2K çözünürlüklü ekrana sahip olması, aynı zamanda Z-Launcher kullanıcı arayüzüyle yüklü gelmesi bekleniyor. Bu arada cihazların Android 7.0 Nougat ile çalışacağı belirtiliyor. Android’in en son sürümünün yıl sonuna doğru çıkması bekleniyor.

Teknik özellikler hakkında konuşacak olursak, Snapdragon 820 işlemci her iki telefonda da bulunacak. Halbuki Qualcomm geçtiğimiz günlerde Snapdragon 821’in duyurusunu gerçekleştirmişti. Yani, 820’den daha yeni bir işlemci mevcut. Bu arada Android tabanlı Nokia akıllı telefonlarının tamamen metalden yapılmış ve IP68 sertifikalı gövdeye sahip olması bekleniyor. Yani cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı olacak.

Dedikodular bu akıllı telefonlardan bir tanesinde 22.6 megapiksel çözünürlüklü kameranın bulunacağını işaret ediyor. Bu cihaz muhtemelen Nokia P1 adıyla çıkacak. Her iki cihazın 2016 sonu ya da gelecek yılın başında çıkması bekleniyor. Nokia Android telefonlar ile ilgili daha fazla sızıntıyı önümüzdeki haftalarda da görmeyi bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER