Teknoloji

Nokia’nın Android destekli geri dönüşüne dair yeni detaylar ortaya çıkıyor

nokia oppo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-logo-mwc-2015Nokia’nın düşüşünü ve hatta tabir-i caizse “çöküşünü” görmek pek çok kişi için fazlasıyla üzücü oldu. Ancak Finli şirket, Android işletim sistemiyle küllerinden doğmak için hazırlanıyor. Nokia Android telefonlarından biri olduğu söylenen D1C’nin Geekbench benchmark testi sonuçları, Finli şirketin geri dönüşü konusunda daha somut fikirler edinmeyi sağlıyor.

D1C’de orta segmentte konumlanan sekiz çekirdekli 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon 430 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 3 GB RAM’in eşlik edeceği görülüyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 7.0 Nougat ile çıkması öngörülüyor.

Tek çekirdek performansında 665 ila 667 arasında bir puan alan telefon, çok çekirdek performansında 3120 ila 3229 arasında bir puana ulaşıyor.

Söz konusu rakamlar, üst segment bir telefon arayanlar için pek ikna edici gözükmüyor. Ancak orta segmentte konumlanan bir cihaz için kayda değer olduklarını belirtmek gerekiyor.

Bu noktada Geekbench’in sadece cihaz performansına odaklandığını hatırlatmakta fayda var. Tasarım, ekran kalitesi veya ön yüklü olarak sunulan yazılımlar Geekbench’in ilgi alanına girmiyor.

Nokia’nın akıllı telefon dünyasına dönüşü sürpriz olarak değerlendirilmiyor. Şirket, geçtiğimiz mayıs ayında HMD Global’a Nokia markasıyla telefon ve tablet üretmesi için 10 yıllık bir lisans vermişti. Söz konusu telefonların üretimi Çin’de Foxconn tarafından gerçekleştirilecek.

Nokia PowerUser sitesinde yer alan habere göre, şirket yıl sonuna kadar Android 7.0 işletim sistemli iki üst segment cihazı tanıtmayı istiyor. Bu telefonların büyük ekranlı ve metal kasalı olacağı, parmak izi tarayıcısı barındıracağı ve kamera konusunda yenilikler sunacağı söyleniyor. Bu telefonlarda Qualcomm Snapdragon 820 işlemcinin kullanılabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Bu cihazlardan birinin Nokia 5320 adıyla tanıtılması bekleniyor.

Nokia Android ile ilk buluşmasını N1 tablet ile gerçekleştirmişti

Nokia 5320 ve D1C, Finli şirketin Android ile ilk buluşması değil. Şirket, Android’e N1 tabletiyle merhaba demiş, ancak beklediği ilgiyi görememişti.

İLGİLİ HABERLER