Manşetler

Nokia Alcatel-Lucent’i 15.6 milyar avro karşılığında satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia-Alcatel-Lucent-140415

Nokia, yakında Ericsson ve Huawei’yi geride bırakarak dünyanın en büyük telekom ekipmanları üreticisi haline gelecek. Fransız telekom ekipmanları üreticisi Alcatel-Lucent’i 15.6 milyar avro karşılığında satın alan Nokia, Cihazlar ve Servisler biriminin satışından gelen miktarın iki katından fazlasını kasasından çıkardı.

Finli şirket, Alcatel-Lucent’in 1880 yılında Alexander Graham Bell tarafından kurulan ünlü Bell Laboratuvarı’nı da satın aldı. Yapılan açıklamada iki şirketin güçlerini birleştirmesiyle 5G gibi gelecek teknolojilerinin ivmelendirilmesi için daha iyi bir pozisyon alınacağı, aynı zamanda sensör ve görüntü teknolojileri üstüne odaklanılacağı belirtildi. İki şirketin birleşmesinden doğan yeni yapı Nokia markası altında faaliyet gösterecek. Ancak Bell Laboratuvarı, Alcatel-Lucent markasını koruyacak.

Bu satın alma Nokia’nın hemen Android telefon üretimine başlayacağı anlamına gelmiyor. Alcatel markalı akıllı telefonlar Alcatel-Lucent ve Çinli TCL arasındaki farklı bir ortaklığın çatısı altında üretiliyor. Yeni yapının merkezinin Finlandiya olacağını belirten Nokia, Fransa’nın şirket adına “canlı bir merkez” olmayı sürdüreceğini dile getirdi. Finli şirket, Alcatel-Lucent’in Fransa’daki yükümlülüklerine bağlı kalacağının sözünü vermeyi ihmal etmedi. Satış sürecinin 2016’da tamamlanması bekleniyor.

Nokia’nın istediği fiyatı aldığı takdirde HERE harita birimini de elden çıkaracağı söyleniyor. Uber ve Alman otomotiv üreticilerinin oluşturduğu bir konsorsiyum potansiyel alıcılar arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER