Manşetler

Nokia 8 inç Windows RT tablet Illusionist’in hazırlıklarını yapıyor

Nokia iPad mini ile rekabet edecek 8 inç’lik bir tablet geliştiriyor. Evleaks tarafından Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bu bilgiye göre, Nokia’nın müstakbel ikinci tableti de geçen ay tanıtılan Lumia 2520 gibi Windows RT ile çalışacak.

nokia-lumia-2520-221013-11

Söz konusu Nokia dedikoduları olunca güvenilir bir geçmişe sahip olan Evleaks bu tabletle ilgili herhangi bir detay vermedi. Ancak bu tabletin Nokia içinde “Illusionist” kod adıyla anıldığını kaydetti.

Akıllı telefon pazarında çok katmanlı bir yaklaşım gösteren ve her fiyat segmentini bir seçenekle dolduran, hatta aradaki boşlukları da çeşitli modellerle boş bırakmayan Nokia’nın tabletlerde de benzer bir politikayı izlemesi mantıklı karşılanabilir.

Bu arada The Verge sitesi Illusionist ile ilgili olarak Evleaks’in sağladığı bilgilere katkıda bulundu. Siteye göre bu tablet gelecek yılın başlarında 6 inç Lumia 1320 ile aynı zamanlarda piyasada olacak. Qualcomm işlemci barındıracak bu tablet Windows RT 8.1 ile çalışacak.

Nokia’nın akıllı cihazlar ve servisler biriminin 2014 yılı içinde Microsoft çatısı altına girmesi bekleniyor. Bu nedenle 8 inç tabletin piyasaya ne kadar yayılacağını kestirmek güç. Nokia’nın tabletleriyle Microsoft’un Surface tabletlerinin ikilik yaratması ve birbiriyle çatışması gibi bir durum söz konusu olabilir, bu nedenle Microsoft tablet hamlelerini sadece Surface ile sürdürmek isteyebilir. Bu arada Microsoft’un 2014 yılının başlarında 7.5 inç’lik bir Surface mini tablet çıkaracağı söyleniyor.

İlgili >> Evleaks, The Verge

İLGİLİ HABERLER