Teknoloji

Nokia 703 Finli şirketin ilk Windows Phone cihazlarından olabilir

Nokia’nın ilk Windows Phone 7 Mango cihazı bir mobil operatöre ait sunum dokümanında kendini gösterdi. Nokia’nın CEO’su Stephen Elop tarafından geçtiğimi haziran ayında Sea Ray kod adıyla tanıtılan bu cihaz hakkında son zamanlarda fazla şey görmemiş veya duymamıştık. Ortaya çıkan sunum dokümanında Nokia 703 adıyla söz edilen cihazın tasarımı Sea Ray’inkine bir hayli benziyor.

Sea Ray’in tasarımı Nokia N9’unkine oldukça benzediği için fotoğraftaki Nokia 703 ile Nokia N9 arasında da bağlantı kurabiliriz. 3.7 inç’lik tam dokunmatik ekranlı bu cihazın önünde herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor. 8 GB dahili depolama alanı, 512 MB RAM, 5 megapiksel kamera, 720p HD video kayıt yeteneği gibi teknik özellikler bulanık dokümanda seçilebilen teknik özellikler olarak dikkat çekiyor.

Telefon Nokia 703 adını taşıdığına göre onun geçtiğimiz hafta tanıtılan Symbian Belle işletim sistemli 700 ve 701 ile aynı seride bulunacağını söyleyebiliriz. Bu, Nokia 703’ün NFC desteğine de sahip olacağı şeklinde yorumlanabilir. Telefonla ilgili olarak bir de 27 Kasım tarihi geçiyor. Bu, telefonun herhangi bir ülke veya bölgede piyasaya çıkacağı tarih olarak yorumlanabilir.

Nokia’nın ilk Windows Phone cihazı veya cihazlarını 26 Ekimde Londra’da düzenlenecek olan Nokia World etkinliğinde tanıtma olasılığının bir hayli yüksek olduğunu belirtelim.

İlgili – WMPowerUser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER