Teknoloji

Nokia 7 ve 8 Snapdragon 660 işlemciyle gelebilir

nokia 7İnternette dolaşan dedikodular, Nokia’nın tıpkı eski günlerdeki gibi kısa aralıklarla yeni telefonlar tanıtacağı iddialarını destekliyor. Telefonlarının üretim hakkını HMD Global’a devreden şirket; Nokia 3, 5 ve 6’yı 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı. Bu modellerin ardından gözler doğal olarak Nokia 7 ve 8’e çevriliyor. Orta segmentin üst kısmında konumlanması beklenen bu telefonlarda Qualcomm’un henüz resmen duyurmadığı Snapdragon 660 işlemcinin bulunması bekleniyor.

İşlemci ve ekran çözünürlüğü çerçevesinden bakıldığında Nokia 3, 5 ve 6 orta segmentin alt katlarında konumlanıyor. Nokia 6 ve 5’te Qualcomm Snapdragon 430 işlemci bulunuyor. Nokia 6’da Full HD çözünürlüklü bir ekran yer alırken, diğer telefonlar HD çözünürlüklü ekran taşıyor.

Kaynaklar Nokia 7 ve 8 içinse Snapdragon 660 işlemciyi işaret ediyor. Söz konusu işlemcinin henüz Qualcomm tarafından resmen doğrulanmadığını ve sadece sızıntılarda görüldüğünü belirtmek gerekiyor. İşlemcide dördü 2.2 GHz, dördü 1.9 GHz hızında sekiz çekirdek olduğu söyleniyor. Snapdragon 660 da Snapdragon 835 ile yakın zamanlarda internete sızmıştı. Dolayısıyla bu işlemcinin de kısa süre içinde resmen duyurulması öngörülüyor.

Nokia 7 ve 8’in tanıtımı IFA 2017’ye kalabilir

Nokia’nın müstakbel telefonları arasındaki tek benzerliğin işlemci olduğu söyleniyor. Bu telefonlardan birinde QHD diğerinde ise Full HD çözünürlüklü ekranın bulunacağı iddia ediliyor. Telefonların tanıtımının ise IFA 2017’ye kalabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER