Manşetler

Nokia 2016’da akıllı telefon pazarına geri dönebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-830-inceleme-00016

Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin tamamen Microsoft’a devredilmesinin üstünden neredeyse bir yıl geçti. O tarihten bu yana akıllı telefon pazarının dışında olan Nokia’nın geri dönüş hazırlığı içinde olduğu konuşuluyor. Recode sitesinde yer alan haberde Finli şirketin 2016’da akıllı telefon pazarına yeniden adım atabileceği belirtilirken, Microsoft ve Nokia arasındaki anlaşmadan ötürü bu dönüşün yılın dördüncü çeyreğinden önce gerçekleşmesi mümkün gözükmüyor. Söz konusu anlaşma Nokia’yı “iPad klonu” olarak nitelenen bir Android tablet üretmekten alıkoymasa da, akıllı telefonlar için bu süre biraz daha uzuyor.

Lumia serisi akıllı telefonlarında Nokia markasını kullanmayı bırakan Microsoft, klasik cep telefonlarını ise halen Nokia markasıyla piyasaya sürüyor. Piyasaya sürülecek Nokia markalı yeni bir akıllı telefon için N1 Android tablette uygulanan stratejinin uygulanması ve Nokia’nın bir donanım üreticisiyle hareket etmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Şirket daha önce yaptığı bir açıklamada markasını üçüncü taraf üreticilere lisanlayabileceğinin ipucunu vermişti. Nokia N1 Android tabletin gelişiminde önemli rol oynayan Nokia Technologies ekibinin şimdi de telefon konusunda çalışmalar yaptığı iddia edilirken, Finli şirketin sanal gerçeklik konseptiyle de ilgilendiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Nokia, geçtiğimiz hafta Alcatel-Lucent’i 15.6 milyar avro karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Söz konusu satın alma hamlesiyle birlikte Nokia, ağ teknolojileri pazarında Ericsson ve Huawei gibi rakiplerine karşı elini güçlendirmiş oldu. Nokia’nın HERE haritalar birimini satacağı da şirketle ilgili dedikodular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER