Manşetler

Nokia 2012 sonuna kadar 4 bin kişiyi işten çıkaracak, Symbian işleri Accenture’ye devrediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Windows Phone platformuna geçişin işgücü açısından önemli azaltmalara yol açacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu iş kayıplarının ilk önemli işaretlerini görmeye başlıyoruz.

Genellikle Danimarka, Finlandiya ve İngiltere’de konumlanmış olan dünya genelindeki 4 bin çalışanın 2012 yılı sonu itibariyle işine son verileceği ortaya çıkarken, 3 bin civarında çalışanın da Accenture ile imzalanan Symbian yazılım geliştirme işlerinin devri konusundaki anlaşma kapsamında bu şirkete aktarılacağı belli oldu.Accenture Nokia’nın Windows Phone serisi için sunulacak mobilite yazılımları ve diğer servisler için tercih edilen bir sağlayıcı olacak.

Bu arada Nokia Ar-Ge süreçlerini de düzenlemeyi hedefliyor. Bu anlamda değişen akıllı telefon pazarlama şartlarında şirketin yeterince hızlı tepki koyamamasına neden olan geliştirme projesi zaman çerçevelerinin kısaltılması hedefleniyor. Ar-Ge birimlerinden bazıları büyütülecek, bazıları küçültülecek, hatta kapatılacak. Her bir departmanın açık bir rolü ve misyonu olacak.

Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop yaptığı açıklamada bunun zor bir gerçek olduğunu, ancak hem çalışanları hem de ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışarak Nokia’daki yetenekli kişileri uzun vadeli yeniden işe alma programları kapsamında değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlgili – Nokia (İş gücünü yeniden düzenlemeyle ilgili basın açıklaması)
İlgili – Nokia (Symbian projelerinin Accenture’a devriyle ilgili basın açıklaması)

İLGİLİ HABERLER