Teknoloji

Nokia 2010’a yönelik ekonomik öngörülerini yeniden düzenledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Android ve iPhone karşısında bir türlü dikiş tutturamıyor. iPhone’un ortaya çıktığı 2007 yılının başından beri geçen üç sene içinde şirketten rakipleriyle boy ölçüşecek bir akıllı telefon görmüş değiliz. Bu durum şirketin pazar payının da giderek gerilemesine neden oluyor. Her ne kadar şirket hâla liderliğini korusa da kan kaybettiği bir gerçek.

Şirket akıllı telefon alanında giderek artan rekabet karşısında daha önce bu yıl için yapmış olduğu tahminleri de gözden geçirmek zorunda kaldı. Şirketin yayınladığı basın bültenine göre, üst sınıf akıllı telefonlar alanında artan rekabet, kâr marjlarının düşük olduğu ürünlere yönelim ve avronun dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle “Cihazlar ve Servisler” daha önce belirlenen hedefler yeniden düzenlendi.

2010’un ikinci çeyreği için Cihazlar ve Servisler bölümünün net satış gelirinin 6.7 milyar avro ile 7.2 milyar avro arasında olacağı öngörülüyordu. Yeniden düzenleme ile belirlenen net satış geliri bu aralığın biraz altında kalıyor. Aynı şekilde yüzde 9 ile 12 arasında öngörülen operasyon marjı da bu aralığın biraz altına çekildi.

Nokia ikinci çeyreğe ait sonuçları 22 Temmuz 2010 tarihinde açıklayacak. O tarihte şirketin mali durumu hakkında net bir tablo görmek mümkün olacaktır. Konuyla ilgili ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER