Teknoloji

Nokia 2-3 ay aralıklarla yeni Windows Phone cihazları çıkarabilir

Microsoft Windows Phone 7.1 Mango güncellemesiyle ilgili detayları geçen salı günü düzenlediği bir basın toplantısıyla açıkladı. Bu toplantıda Windows Phone trenine atlayan Acer, Fujitsu ve ZTE gibi yeni üreticiler tanıtılırken, Microsoft’un ana ortağı konumunda olan Nokia’nın adı bu toplantıda o kadar fazla da geçmedi.

Microsoft’un Nokia’ya diğer üreticilere göre Windows Phone’un öz kaynaklarına erişim konusunda daha fazla ayrıcalık tanıyacağı tahmin ediliyor. Ancak bu ayrıcalıkların Nokia tarafından ne zaman hayata geçirileceği ise henüz tam olarak kesinleşmiş değil. Yine de, gelen son haberler söz konusu durum gerçekleştiğinde Nokia’nın hızlı bir şekilde birçok Windows Phone cihazını piyasaya süreceğini gösteriyor.

Nokia’nın Mobil Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jo Harlow şirketinin her iki ya da üç ayda bir Windows Phone cihazı çıkarmayı istediğini belirtti. PCMag’e demeç veren yönetici birşeyler hakkında konuşmak için yeni cihazların gelmesi gerektiğini belirtti.

İlk Windows Phone cihazları geçtiğimiz yılın ekim ayından itibaren piyasaya çıkmaya başladı. Ancak Windows Phone cihazlarının piyasada çok etki yarattığı söylenemez, çünkü HTC ve Samsung gibi üreticiler bu platforma ikincil platform muamelesi yapıyor ve daha çok Android’e odaklanıyor. Satış rakamları ve genel müşteri memnuniyeti de telefon üreticilerini Windows Phone cihazı üretmek konusunda motive etmekte yeterli olamıyor. Ancak Nokia’nın Windows Phone’u ana platformu hâline getirmesi işleri değiştirebilir.

Windows Phone 7.1 işletim sistemli Nokia cihazının ne zaman geleceği hâla belli olmuş değil. Söylentiler bu cihazın ya yıl sonunda ya da 2012 başında çıkacağını gösteriyor. Bu arada Nokia Symbian platformuna en erken 2016 yılına kadar destek vereceğini açıkladı. Aynı şekilde şirketin MeeGo’ya desteği de sürecek.

İlgili – BusinessInsider
İlgili – PCMag

İLGİLİ HABERLER