Teknoloji

Nintendo Wii U satış hedeflerini ve yıl sonu öngörülerini revize etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo CEO’su ve Başkanı Satoru Iwata, hayal kırıklığı yaratan Wii U satışlarına rağmen 2013 boyunca şirketin 2014’te 960 milyon dolarlık bir operasyonel kâr elde edeceğine dair inancını korumuştu. Ancak Iwata’nın bu iyimserliği şirketin 2014 mali yılı sonu için öngörülerini revize etmesini engelleyemedi. Nintendo 2014 mali yılını 336 milyon dolar operasyonel, 240 milyon dolar da net zararla kapatmayı beklediğini açıkladı.

nintendo-logo

Şirket 2014 mali yılı içinde satmayı hedeflediği Wii U sayısını da aşağıya çekti. Daha önce 9 milyon Wii U satmayı hedeflediğini açıklayan Nintendo, bu rakamı yüzde 69 oranında indirdi ve yeni hedefinin sadece 2.8 milyon rakamına ulaşmak olduğunu belirtti. 2013’ün sonunda alışverişin iyice arttığı dönemde Wii U satışları da bir ivme kazanmış olsa da, mali yılın başındaki düşük performans nedeniyle şirketin 9 milyon Wii U satma hedefinin gerçekleşmesi kulağa fazlasıyla zor geliyordu.

Nintendo’dan yapılan açıklamada 2013’ün sonundaki satışların da istenilen seviyede olmadığının altı çizildi. Şirketin ilk etaptaki kâr ve satış öngörüsü fazla iyimser bulunduğu için gerçekleştirilen revizyon Nintendo’yu yakından izleyenler tarafından sürpriz olarak nitelendirilmedi.

İlgili >> Nintendo

İLGİLİ HABERLER