Teknoloji

Nintendo Switch yazılımı erken sevkiyat hatasıyla ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo switchNintendo Switch, mart ayının başında raflardaki yerini alacak. Konsolun işletim sistemine ve menülerinin nasıl görüneceğine dair ilk görüntüler, bir erken sevkiyat hatası sonucunda ortaya çıktı. “hiphoptherobot” rumuzlu NeoGAF kullanıcısı, siparişinin erken teslimi sonucunda eline geçtiğini söylediği Switch’in yazılımını gösteren bir videoyu paylaştı.

3 dakika uzunluğundaki videoda Nintendo’nun yeni konsolunun ilk kurulumu gösteriliyor. Kurulumun tamamlanmasının sonra ise şirketin ilk kez Switch’te gözler önüne çıkaracağı minimalist arayüz ile tanışılıyor. NeoGAF’teki paylaşıma göre, “hiphoprobot” Switch’i satın aldığı yerin başının Nintendo ile derde girmemesi adına konsolu şu an için internete bağlamıyor.

Oyunlar veya çevrim içi servisler olmadan konsolun biraz “anlamsız” göründüğü söylenebilir. Dolayısıyla videoda şimdilik arayüz tasarımı ve unsurları dışında pek fazla şey görülemiyor. Ancak Wii U’da aşarıya kaçan tasarımın ardından Switch’te sadeliğin tercih edilmesiyle bir ferahlığın sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Nintendo Switch yazılımı yaklaşık 6 GB alan kullanıyor

İnternete sızan video, Nintendo’nun yeni konsoluna ilişkin önemli olarak nitelenebilecek başka detaylara da ulaşmayı sağlıyor. Bu detaylar arasında en önemlisi olarak ise Switch’in yazılım boyutu ön plana çıkıyor. NeoGAF kullanıcısı tarafından paylaşılan videoya göre, 32 GB kapasiteli Switch’te kullanıcılara 25.9 GB depolama alanı sunuluyor. Bu da konsolun yazılımının yaklaşık 6 GB’lık bir alanı kapladığını gösteriyor. Videoda Joy-Con adını taşıyan uzaktan kumandaların nasıl çıkarılacağı konusunda da bilgi veriliyor. Konsola dair tüm detayları görmek içinse piyasaya çıkış tarihi olan 3 Mart gününü beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER