Manşetler

Nintendo Switch: Hem evde hem de dışarıda oyun keyfi sunan hibrit konsol

Nintendo Switch yayınlanan bir tanıtım videosuyla birlikte resmiyet kazandı. Nintendo, bundan yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yeni nesil oyun konsolunun işaretlerini NX adıyla vermişti. Şimdi bu kod adı ve beraberindeki gizem ortadan kalktı ve her şey resmiyet kazanmış oldu.

Nintendo Switch hem mobil konsol hem de ev konsolu deneyimini bir arada sunan hibrit bir cihaz. Tablet elemanı ve çıkarılabilir kumandaları bulunuyor.

Nintendo Switch’in parçaları

Nintendo’nun Switch Console olarak adlandırdığı tablet parçası epey ince ve fazlasıyla çekici görünüyor. Ekranın büyüklüğü 7 inç civarında gibi görünüyor, ancak çözünürlük şu an için bilinmiyor. Evdeyken bu tablet “Switch Dock” adı verilen, TV’ye bağlı bir cihaza yerleştiriliyor. Tanıtım filminde oyuncu SD kart benzeri bir kartuşu cihaza takıyor. Bu da oyunların dijital ve fiziksel ortamda dağıtılacağı anlamına geliyor.

Nintendo’nun yeni oyun konsolu özelleştirilmiş bir Nvidia Tegra işlemciyle çalışıyor. Bunun dünyanın en yüksek performanslı GeForce oyun grafik kartlarıyla aynı mimariyi temel aldığının altı çiziliyor. Burada 1000 serisi GeForce grafik kartlarının ve henüz duyurulmamış Tegra X2’nin temelindeki Pascal’dan mı bahsediliyor, yoksa sadece tüm Tegra yongalarının GeForce mimarisini temel aldığı mı anlatılmak isteniyor, bu bilinmiyor. Ancak Switch’i güçlendiren işlemcinin yeni veya eski mimariyi temel alıp almadığı burada cevap bekleyen en önemli soru. Bu konsolun yeteneklerini anlama konusunda yardımcı olacak.

nintendo switchKumandalar ise beklendiği gibi. Nintendo bunları “Joy-Con” olarak adlandırıyor. Bunlar “Joy-Con Grip” adı verilen bir merkezi birime takılıyor. Böylelikle tek bir oyun kumandası gibi davranabiliyor. Ayrıca tabletin kenarına takılıp biraz daha Wii U benzeri deneyim de yaşatıyor. Ayrıca birbirinden bağımsız olarak, iki minyatür oyun kumandası olarak da kullanılabiliyor.

Eğer bunların hiçbirisi size uymuyorsa, geleneksel oyun deneyimini seviyorsanız, Nintendo sizin için “Pro Controller” olarak adlandırılan geleneksel kumandayı da sunuyor. Tanıtım videosunda çoklu oyuncu deneyimi fazlasıyla yansıtılıyor, birden fazla kumanda sadece tek bir sisteme bağlanabileceği gibi, birçok Switch konsolu birbirine kablosuz olarak da bağlanabiliyor. Bu noktada çevrimiçi oyun deneyiminin de sunuluyor olmasını bekleyebiliriz.

nintendo switchNintendo Switch üzerinde hangi oyunlar oynanabilecek? Nintendo, aralarında Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, EA, Epic Games, Konami, PlatinumGames, Square Enix, Take-Two ve Ubisoft’un da aralarında bulunduğu birçok geliştiricinin bu konsolu desteklediğini söylüyor. Tanıtım videosunda

Nintendo Switch Mart 2017’de dünya çapında satışa sunulacak. The Elder Scrolls V: Skyrimand NBA 2K gibi başlıkların yanında yeni Mario ve Mario Kart oyunlarıyla Splatoon da bulunuyor. Nintendo’nun gelecek planları arasında Splatoon‘un on binlerce insan tarafından canlı olarak izlenecek bir e-spor oyunu olması da bulunuyor.

Nintendo Switch Mart 2017’de dünya çapında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER