Teknoloji

Nintendo Switch iFixit tarafından parçalarına ayrıldı

nintendo switch ifixitNintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Switch, 3 Mart itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini aldı. Konsolun dışı, daha önce Nintendo tarafından paylaşılan görsellerde iyice tanınmıştı. İçini gösterme görevini ise iFixit üstlendi. Nintendo Switch iFixit tarafından mercek altına alındı.

Switch’in kalbinde NVIDIA Tegra işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM’in eşlik ettiği görülüyor. Konsola ihtiyacı olan enerjiyi ise 16 Wh kapasiteli pili veriyor.

iFixit’in operasyonunda Nintendo Switch’in parçalarına rahatlıkla ayrıldığı görülüyor. Dolayısıyla konsolu tablet modunda kullanırken yaşanabilecek düşmelerden endişe etmemek gerekiyor. Konsolun içinde küçük bir fan ve ısı iletim borusu bulunuyor. Metal kaplama ise sıcaklığın arka panelde yayılmasını sağlıyor.

Nintendo Switch iFixit testinden yüksek puan aldı

iFixit parçalarına ayırdığı ürünlere “tamir edilebilirlik puanı” vermesiyle de tanınıyor. Nintendo Switch iFixit’ten 8 puan almayı başardı. Bunun iFixit’in standartları çerçevesinde yüksek bir puan olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER