Teknoloji

Nintendo Switch çoklu dokunmatik ekrana sahip olabilir

nintendo switch

nintendo switchNintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Switch ile ilgili olarak henüz cevaplanmamış çok sayıda soru var. Bu sorular arasından en çok ön plana çıkanlardan birisi de cihazda dokunmatik ekran olup olmadığı. Yeni oyun konsolu için yayınlana üç dakikalık videoda ekran üzerinde bir sürükleme veya dokunuş olmaması dikkat çekmişti. Bu durum cihazın ekran kapasitesinin de sorgulanmasına neden olmuştu.

Eurogamer’da yayınlanan haber, bu konudaki spekülasyonları durduracak gibi görünüyor. Habere göre, Switch’te 720p çözünürlüklü, 6.2 inç çoklu dokunmatik ekran bulunacak. Bugüne kadar basit dirençsel dokunmatik ekranları tercih eden Nintendo için bu durum bir ilk niteliği taşıyor. Bunun Switch’in tüm ekranı kaplayan docked modunu nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Şirketin çok sayıda alternatif kontrol şeması hazırlamış olması muhtemel görünüyor.

Nintendo cephesinden henüz konuya ilişkin olarak somut bir bilgi gelmiş değil. Şirket tarafından Engadget sitesine yapılan açıklamada, bu konu hakkında şu anda açıklanacak bir şey olmadığı belirtildi. Nintendo Switch hakkındaki yeni detayların ise konsolun piyasaya çıkışından önce paylaşılacağı hatırlatıldı.

Nintendo Switch ile ilgili yeni bilgiler ocak ayında paylaşılacak

Nintendo’nun yeni nesil oyun konsoluyla ilgili bazı detayları şu an için kendisine saklamak istemesine şaşırmamak gerekiyor. Switch, ilk bakışta oldukça iddialı bir ürün olacağı izlenimini vermeyi başarıyor. Nintendo’nun ilk duyuruda cihazın taşınabilirliğine ve JoyCon adı verilen çıkarılabilir kumandalarına odaklanması da doğru tercih olarak niteleniyor. Nintendo Switch hakkında yeni detaylara vakıf olmak için şirketin 13 Ocak 2017’de gerçekleştireceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER