Teknoloji

Switch Nintendo tarihinin en iyi çıkış yapan konsolu oldu

nintendo switch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo switchNintendo Switch, geçtiğimiz cuma günü yurt dışında satışa sunulmuştu. Wii U ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Nintendo, Switch sayesinde bu izleri silecek gibi görünüyor. Yeni nesil oyun konsolunun ilk satış rakamları, Japon oyun devi için bir rekor niteliği taşıyor.

The New York Times muhabiri Nick Wingfield’ın tweetleri, Switch’in ilk iki günlük satış performansı konusunda önemli bilgiler veriyor. Wingfield, Switch’in ilk iki gün itibarıyla Nintendo tarihinin en iyi çıkış yapan konsolu olduğunu belirtti.

The New York Times muhabiri, söz konusu bilgilere Nintendo Amerika başkanı Reggie Fils-Aime ile yaptığı röportajda ulaştığının altını çizdi.

Nintendo Switch yeni Zelda oyununun da rekor kırmasını sağladı

Nintendo’nun Switch ile birlikte piyasaya sürdüğü yeni oyunu “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” da şirketin tarihindeki en iyi çıkış oyunu olmayı başardı. Yeni Zelda oyunu, Nintendo 64 ile birlikte piyasaya sürülen Mario 64’ü geride bıraktı.

Çıkış performansının Switch’in genel performansı konusunda bir garanti vereceğini söylemek mümkün değil. Ancak ilk işaretler, Nintendo’nun yeni konsoluyla Wii U’nun hayal kırıklığını unutabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER