Eğlence

Nintendo sinema sektörüne geri dönmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo sinemaNintendo, elindeki kıymetli fikri mülkiyet portföyünden faydalanmak adına sinema filmleri çekmeyi ve başka video içerikler hazırlamayı planlıyor. Ashai Shimbun isimli Japon yayın organına konuşan Nintendo Başkanı ve CEO’su Tatsumi Kimishima, şirketin küresel ölçekte başarıya ulaşabilmek adına video prodüksiyonuna yatırım yapması gerektiğini belirtti. Görüşmelerin henüz ilk aşamalarında olduğu ifade edilirken, Kimishima filmlerin beş yıldan önce hazırlanmaya başlamasını istiyor.

Nintendo sinema dünyasına yabancı bir şirket değil. Oyun devi 1993’te Super Mario Bros. filmini yayınlamış, 2006’da ise Japonya’da kayda değer bir başarı gösteren animasyon filmi Animal Crossing CG’nin altına imzasını atmıştı. Canlı aksiyon türündeki Super Mario Bros.’un pek iyi olmadığını kabul eden Kimishima, yeni denemelerinde geçmişteki hatalardan ders alarak hareket edeceklerini sözlerine eklemekten geri kalmadı.

Netflix’in The Legend of Zelda’yı temel alan bir dizi hazırlayacağı iddiası geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş, ancak Nintendo söz konusu iddiayı yalanlamıştı. O günden bugüne gelene kadar konuya dair yeni bir açıklama gelmezken, Kimishima da filmlerde hangi oyunların kullanılacağı konusunda kesin ifadeler kullanmaktan kaçındı.

Doğrudan bir isim veremeyeceğini söyleyen Nintendo CEO’su, herkesin ilgisini çekebilecek oyunları ön plana çıkaracaklarını dile getirdi. Kimishima, şirketin mobil oyunları konusunda da benzer bir yaklaşım içinde konuşsa da, sıradaki oyunların Fire Emblem ve Animal Crossing üzerine kurulu olacağı daha önce doğrulanmıştı.

İLGİLİ HABERLER