Teknoloji

Nintendo Quality of Life projesinin ilk cihazını piyasaya süremeyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo quality of life

Nintendo’nun gizemli “Quality of Life” girişiminin mart ayının sonunda hayata geçmesi planlanıyor. Ancak program dahilindeki ilk ürünün bu tarihe yetişmesi pek olası gözükmüyor. Hafta içinde şirketin çeyrek sonuçlarını değerlendirme amacıyla yatırımcılarla buluşan şirketin CEO’su ve başkanı Tatsumi Kimishima, 2014’te işareti verilen uyku takip cihazının tüketicilerin karşısına çıkacak bir ürüne dönüşmesinin zor olduğunu dile getirdi.

Yine de, Tatsumi Kimishima’nın sözleri Nintendo Quality of Life projesinin tamamen rafa kaldırılacağı anlamına gelmiyor. Nintendo’nun söz konusu proje çerçevesinde sunacağı bir şeylerin olduğuna inandığını söyleyen Kimishima, şirketin operasyonlarını projeye uygun bir doğrultuda genişletmeyi değerlendirdiklerini ifade etti.

Uyku takip cihazının asla gerçeğe dönüşmeyebileceği iddiası ise akıllara E3 2009’da duyurulan, 2013’te ise düzgün çalışmadığı gerekçesiyle dönemin CEO’su Satoru Iwata tarafından sonlandırılan biyometrik Wii aksesuarı Vitality Sensor’u getiriyor. Nintendo Quality of Life dahilindeki projesinde yıllardır uyku takip cihazları geliştiren Resmet ile birlikte çalışıyordu. Dolayısıyla projenin teknolojik potansiyelinin yüksek olacağına inanılıyordu.

Projede yaşanan gecikme ve sıkıntıları, Nintendo’nun ellerinin fazlasıyla dolu olmasına bağlamak mümkün. Wii U’nun başarısızlığa uğraması ve 3DS satışlarının düşmesinin ardından şirket rotasını akıllı telefon oyunlarına ve NX kod adıyla geliştirdiği yeni konsoluna çevirmişti. Önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek My Nintendo isimli yeni servis ise kullanıcılara platformlar arası özellikler ve çeşitli ödüller sunacak.

İLGİLİ HABERLER