Eğlence

Nintendo mobil oyun macerasına Mario veya Zelda ile devam edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo mobil oyun

Nintendo mobil oyun macerasına en popüler karakterlerinden biriyle devam etmeye hazırlanıyor. Şirketin iOS ve Android için hazırlayacağı beş oyundan ikincisinde ana karakterin Mario, Donkey Kong veya Link olabileceği belirtiliyor.

Nintendo’nun çeyrek sonuçlarını yatırımcılarla değerlendireceği toplantıda konuşan CEO Tatsumi Kimishima, hazırlayacakları ikinci mobil yazılımın bir sosyal ağ uygulaması değil, tam teşekküllü bir oyun olacağını söyledi. Kimshima, yola hayranlarının aşina oldukları karakterlerden biriyle devam edeceklerinin altını çizdi.

Nintendo’nun geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eski başkanı Satoru Iwata, iPhone ve Android için hazırlanan beş oyunun çıkışının iki yıllık bir döneme yayılacağını dile getirmişti. Iwata, bu rakamın kulağa küçük gelebileceğini, ancak her oyunu bir “hit” haline getirmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

Mario’nun Nintendo’nun mobil oyunlarından biri olacağı o dönemden bu yana biliniyor. Ancak Mario’nun sıradaki oyun olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Nintendo’nun akıllı telefonlar için hazırladığı ilk oyun Miitomo adını taşıyor. Oyundan ziyade bir iletişim servisi niteliği taşıyan Miitomo’da oyuncular kendi Mii karakterlerini oluşturup diğer kullanıcılarla sohbet edebiliyor. 2015’in sonlarında yayınlanması planlanan oyunun çıkışının 2016’nın mart ayına kaldığı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER