Eğlence

Nintendo mobil oyun Miitomo ile kârını artırmayı hedefliyor

nintendo 3ds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo mobil oyun

Nintendo mobil oyun pazarına gireceğini daha önce ilân etmişti, şimdi de bu oyun merakla beklenmeye başlandı. Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima geçtiğimiz yılın sonlarında Nintendo’nun ilk akıllı telefon oyununun mart ayında çıkacağını açıklamıştı.

Uzun zaman boyunca akıllı telefon oyun pazarına girmekten uzak duran Nintendo, en sonunda geçen yıl diğer platformlar için de oyun üretimine girişeceğini açıklamıştı. Bu duyurdan önce Nintendo’nun oyunları sadece Nintendo konsollarında oynanabiliyordu. Ancak Nintendo akıllı telefon pazarına hızlı şekilde girmeyecek. Bir Japon şirketine yakışacak şekilde işleri ağırdan almayı tercih edecek.

Kimishima, bir Japon gazetesine yazdığı yazıyla Nintendo’yla ilgili gelecek yıl planlarını açıkladı. Planın önemli noktalarından bir tanesi Nintendo’nun ilk akıllı telefon oyunu olacak Miitomo‘yu çıkarmak. Oyun, şirketin 3DS için çıkardığı Tomodachi Life oyunu gibi sosyal ayna niteliğinde olacak. Oyunda kullanıcılar kendilerinin çizgi film karakterleri şeklindeki avatarlarını, yani Mii’lerini oluşturabilecekler, arkadaşlarıyla bağlantı kurabilecekler. Bu Mii’ler etkileşimler ve çevrelerini temel alarak çeşitli aksiyonları gerçekleştirebilecek, kendi kişiliklerini geliştirebilecek.

Kimishima Nintendo’nun önümüzdeki birkaç yıl içinde 855 milyon dolar kazanmasını öngördüğünü kaydetti. Bu rakam şirketin geçen yıl elde ettiği gelirin dört katına karşılık geliyor. Kâr getirecek kalemler arasında Miitomo’nun giysileri ve kozmetik ürünleri için gerçek parayla yapılacak satın almalar da yer alıyor. Japonya, oyunlar için gerçek parayla en fazla harcama yapan ülkelerin başında geliyor ve Nintendo da bundan yararlanmak istiyor. Hatta uluslararası pazarlarda da bu avantajı kullanmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER