Eğlence

Nintendo Miitomo Japonya’da yayınlandı

nintendo-miitomo-170316

Nintendo, ilk mobil uygulaması olma niteliğini taşıyan Miitomo’nun iOS ve Android versiyonlarını anavatanı Japonya’da yayınladı. Şirket, sosyal yönleriyle ön plana çıkan Miitomo’nun kullanıcıların arkadaşları hakkında daha fazla şey öğrenebilecekleri bir araç olmasını amaçlıyor.

Kotaku’nun haberine göre, oyuna giriş yapabilmek için bir Nintendo hesabına sahip olmak gerekmiyor. Ancak Nintendo hesabıyla giriş yapanlar, profillerini farklı cihazlar arasında eş zamanlayabiliyor ve görevleri tamamlayarak puan toplayabiliyor.

Nintendo Miitomo, telefonun ön kamerasıyla selfie çekiyor ve bu selfie’nin yardımıyla oyuncuların oyun içi karakteri için benzer bir yüz oluşturuyor. Miitomo karakterleri, görüntü itibarıyla Nintendo’nun Wii Sports karakterlerine fazlasıyla benziyor.

Karakterin görsel anlamda oluşumunun tamamlanmasının ardından Mii, kullanıcılara “Favori TV programınız nedir?” ve “10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?” türünden sorular soruyor. Bu cevaplar, arkadaşların Mii’leriyle de paylaşılıyor ve böylelikle Miitomo oyuncularının birbirlerini daha iyi tanıması sağlanıyor. Buna ek olarak, oyuncular Nintendo hesaplarındaki bakiyeyi Miitomo’da da harcayabiliyor.

Miitomo, Nintendo’nun 2017’nin sonuna kadar yayınlamayı planladığı beş mobil uygulamanın ilki konumunda. İnsanları Nintendo’nun platformlar arası hesap ve ödül sistemine alıştırmanın bir parçası olarak nitelenen Miitomo, şirketin yayınladığı oyunları oynayan kitleye de sosyalleşmeleri için yeni bir platform sunuyor. İlk olarak şirketin anavatanı Japonya’da yayınlanan oyun, daha sonrasında başka ülkelerde de oyuncularla buluşacak. Ancak Nintendo’dan Miitomo’nun diğer ülkelerdeki çıkış tarihi konusunda şimdilik bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER