Eğlence

Nintendo ilk mobil oyunu Miitomo’yu henüz rafa kaldırmadı

nintendo miitomoNintendo’nun ilk büyük mobil oyunu olarak tanımlanabilecek Miitomo, geçtiğimiz mart ayında yayınlanmıştı. Bir video oyunundan ziyade tuhaf bir sosyal ağ olarak nitelenebilecek Miitomo, Tomodachi Life ve şirketin Miiverse sosyal buluşma noktasını bir araya getiriyor. Oyuncular Mii avatarlarını kullanarak arkadaşlarına çeşitli sorular soruyor veya kendilerine yöneltilen soruları yanıtlıyor. Oyunda karakterlere yeni kıyafetler almak ve fotoğraf çekmek gibi eylemler de gerçekleştirilebiliyor.

Nintendo Miitomo, kısa bir süre için oldukça popülerdi. Ancak bu etki oldukça kısa sürdü. Mayıs ayı itibarıyla pek çok oyuncunun Miitomo’yu bıraktığına dair haberler etrafta dolaşmaya başladı. Bu da Nintendo’nun yeni oyununu tabir-i caizse partiye geç kalmış birinin durumuna düşürdü. Oyunculara boş zamanlarında arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı sunamayan Miitomo, soruları filtrelemek için daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatamamıştı.

Ancak buna rağmen, Nintendo henüz uygulamadan vazgeçmiş değil. Uygulama için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara arkadaşlarına direkt mesaj gönderme imkanı sağlıyor. Bu basit ama önemli güncelleme, soru-cevap tarzındaki sosyal ağın gözle görülür eksikliklerinden birini kapatıyor.

Nintendo Miitomo için başka küçük yenilikler de sunuyor

Güncelleme, Miitomo’ya başka küçük yenilikler de getiriyor. Artık kullanıcılar odalarını kişiselleştirebiliyor ve kıyafetlerini başkalarına gösterebiliyor. Buna ek olarak, soru-cevap sistemi de güncellemeyle birlikte küresel bir kapsama alanına kavuşuyor. Oyuncular diledikleri takdirde Miitomo içinde kendilerine sürekli yanlarında olacak bir “arkadaş” oluşturma imkanına da güncellemeyle sahip oluyor.

İLGİLİ HABERLER