Teknoloji

Nintendo giyilmeyen uyku takip cihazı üzerinde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo-qol-1

Mali yılının ikinci çeyreğinde cesaret verici sonuçlar açıklamasına rağmen, Nintendo yeni ufuklara yelken açma konusundaki fikrinden vazgeçmişe benzemiyor. Yatırımcılarla bir araya gelen Nintendo CEO’su Satoru Iwata, şirketin insanların uyku düzenini radyo dalgalarıyla izleyecek bir uyku takip cihazı üstünde çalıştığını açıkladı. Söz konusu ”giyilmeyen” cihaz hakkındaki ilk ipuçlarını geçtiğimiz ocak ayında paylaşan Iwata, ”Yaşam Kalitesi” (QOL) adı verilen platformdan ilk kez bu denli somut biçimde bahsetmiş oldu.

”Giyilmeyen” konseptini biraz daha genişleten Iwata, uyku takip cihazının giyilmeye, temasa, operasyona veya kullanıcı tarafından kurulmaya ihtiyaç duymayacağını belirtti. Sunumda kullanılan bir slaytta, söz konusu cihazın yatağın hemen başucunda bir komidinin üzerine yerleştirilebileceği görülüyor.

nintendo-qol-2

Nintendo söz konusu cihazın gelişim sürecinde Resmed isimli bir şirketle çalışıyor. Uyku apnesi gibi hastalıkların tedavisi amacıyla teknolojiler geliştiren Resmed, halihazırda temas gerektirmeyen bir uyku takip cihazı satıyor. Toplanan verileri Nintendo’nun QOL sunucularına yükleyecek olan cihaz, böylelikle kullanıcılarının uyku düzenlerini ve yorgunluk seviyelerini kontrol etmelerine yardımcı olacak. Oyun konsollarının ve akıllı cihazlarının da QOL platformunun arayüzüyle entegre olabileceğini açıklayan Microsoft, girişimi 2016 yılında başlatmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER