EğlenceManşetler

Nintendo CEO’su Satoru Iwata hayatını kaybetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

satoru-iwata-130715

Nintendo, başkanı ve CEO’su Satoru Iwata’nın cumartesi günü hayatını kaybettiğini açıkladı. 55 yaşındaki Iwata’nın ölüm nedeninin safra kanalı büyümesi olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yıl sağlık sorunları nedeniyle bir süreyi dinlenerek geçiren Nintendo CEO’su, tümörünü aldıktan sonra görevinin başına dönmüştü.

Satoru Iwata, Nintendo’nun başkanlığını 2002 yılında Hiroshi Yamauchi’den devralmış ve Nintendo DS ile Wii gibi konsollarla şirketi büyük başarılara ulaştırmıştı. Daha öncesinde Nintendo’nun iştiraklerinden biri olan HAL’de çalışan Satoru Iwata; Earth Bound, Baloon Fight ve Kirby gibi oyunların gelişimine katkıda bulunmuştu.

Iwata yönetimdeki rolünün yanı sıra, Nintendo Direct yayınlarında sıklıkla boy göstermesi ve geliştiricilerle yaptığı “Iwata Soruyor” isimli röportajlarıyla Nintendo takipçilerinin ilgiyle izlediği isimlerden biri haline gelmişti. Wii U’nun selefinin performansını gösterememesi üzerine farklı alanlara yönelme kararı alan Satoru Iwata, Nintendo’yu mobil oyun pazarına taşıyacak yeni bir girişimi ve gizemli “Yaşam Kalitesi” programlarını duyurmuştu.

Nintendo, Satoru Iwata’nın görevini kimin devralacağını henüz açıklamadı. Ancak Genyo Takeda ve Shigeru Myamoto’nun geçici olarak yönetimi üstleneceği belirtildi. Iwata’nın sağlık problemleri bilinse de, yeniden gözler önüne çıkmaya başladığı dönemde ölüm haberinin gelmesi duyanları oldukça şaşırttı. Satoru Iwata, Nintendo’nun E3 etkinliğine “tanıtacak yeni bir donanım olmadığı” gerekçesiyle katılmamış, ancak bir hafta sonra şirketin yatırımcı toplantısında boy göstermişti.

İLGİLİ HABERLER